• USD  32,56
  • EURO  34,90
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.430,29
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı'ndan Diyanet'e tam destek

Cumhurbaşkanı'ndan Diyanet'e tam destek

14 Kasım 2018 11:44

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı'nın eleştirilen Kadir Mısıroğlu'nu ziyareti hakkında da konuştu.


AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Diyanet İşleri Başkanı Prof Ali Erbaş'a tam destek verdi ve muhalefet liderlerinin istifa çağrıları karşısında kendisini savundu. Çelik,  Prof Erbaş'ın, "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen Kadir Mısıroğlu'na ziyaretinin insani bir ziyaret olduğunu söyledi. 

CUMHURBAŞKANI TAKDİR EDER 

"Diyanet işleri son derece saygın bir kurumdur. Başkanımız Diyanet İşleri Başkanı'dır. Bu tartışmaları izledik. Diyanet İşleri Başkanı'mız Cumhurbaşkanımızın takdir ettiği bir isimdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu görüşlerinin kamuyoyu ile paylaşılmasını istemiştir. Cumhurbaşkanı'mız tarafından takdir edilen bir isimdir. Geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalar takdir edilir. Bu ziyaret bir insani ziyarettir.

ATATÜRK TARTIŞMASI

"İnsani bir ziyaretten böylesi siyasi sonuçlar çıkarılmasını doğru bulmuyoruz. Diyanet İşleri Başkanı'mız Cumhurbaşkanımız ve partimiz tarafından takdir edilen bir isimdir. Son zamanlarda her vesile ile Atatürk tartışması açılmasını doğru bulmuyoruz. Atatürk Cumhuriyetimizin kurucusu olarak her zaman hak ettiği saygıyı görecektir. Nitekim de 10 Kasım'da şükranla anılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ortak değerimizdir. Yöneticilerimiz de bu anlayışa sahiptir. Tarihsel liderlikleri eleştirirken saygı sınırlarını aşmak, desteklerken tabulaştırmayı doğru bulmuyoruz. Yapılan bir hasta ziyaretidir, hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz. Diyanet İşleri Başkanımızın Cumhurbaşkanımızın takdir ettiğini bir kez daha söylemek isterim arkadaşlar" 


atatürk, ömer çelik, diyanet, kadir mısıroğlu, ali erbaş
ÖNCEKİ AKP sağlık tasarısında geri adım attı SONRAKİ CHP’de 140 belediye başkan adayı belli oldu