• USD  32,61
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.513,68
SON DAKİKA

Cumhurbaşkanlığı sisteminde ilk 23 Nisan

Cumhurbaşkanlığı sisteminde ilk 23 Nisan

23 Nisan 2019 12:36

Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk 23 Nisan uygulamasında protokolün ilk sırasında Cumhurbaşkanlığı birinci yardımcısı Fuat Oktay yer aldı.


Hülya Karabağlı

 TBMM’de, açılışının 99. Yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı kutlamaları törenlerinde Cumhurbaşkanlığı hükümet siteminin protokolü uygulandı.  

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un   Mermerli Salonda gerçekleşen kutlamaları kabul töreninde, protokolün ilk sırasında Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Fuat Oktay yer aldı. Oktay’dan sonra, AKP Grup Başkanı, önceki gün linç girişimine uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.  CHP’li Meclis Başkanvekili Levent Gök ve HDP’li Meclis Başkanvekili Mithat Sancar da kabul töreninde yer aldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, askeri yetkililer de kabul töreninde yer aldı.

Törene Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş, eski Milletvekillerinden Yaşar Okuyan da katılırken, siyasi partilere mensup milletvekilleri de katıldı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Desdici, CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nu geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 

 


tbmm başkanı, 23 nisan, mustafa şentop
ÖNCEKİ CHP: Kışkırtıcı açıklamaların etkisi belirlensin SONRAKİ TBMM Özel toplantısından notlar