• USD  32,60
  • EURO  34,79
  • BORSA  9.451,38
  • ALTIN  2.497,39
SON DAKİKA

Davutoğlu: AKP ile MHP yol ayırımında...

Davutoğlu: AKP ile MHP yol ayırımında...

21 Ocak 2021 12:08

Davutoğlu, Selçuk Özdağ ve Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırıların doğrudan demokrasiye yapıldığını belirtirken, AKP ile MHP'nin yol ayrımında olduğunu da ifade etti.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniçağ Youtube kanalında Orhan Uğuroğlu'na dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Selçuk Özdağ ve Orhan Uğuroğlu'na yapılan saldırıları değerlendiren Davutoğlu, saldırıların doğrudan demokrasiye yapıldığını ve vahim bir gidişatın işaretleri olduğunu belirtti.
"Saldırılara karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın caydırıcı bir açıklama yapması gerekirdi" diyen Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de hayretler içerisinde kaldığını ifade etti.

Davutoğlu, AKP ve MHP'nin yol ayırımında olduğunu ve Erdoğan'ın arayış içerisine girdiğini de belirterek, "Erdoğan, MHP ile bile Cumhurbaşkanı seçilemeyeceği anda MHP yükünden kurtulmaya çalışacak." şeklinde konuştu.


Davutoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

Sizlere de geçmiş olsun Orhan Bey öncelikle. Arka arkaya yaşanan olaylar Türkiye’de yaşanan bu olaylar iki kesimden ciddi şekilde çekindiklerini gösterdi. 1 görüşlerini söylemekten çekinmeyen cesur siyasetçiler, 2 bunları yayınlamaktan korkmayan cesur basın mensupları.
Demokrasilerin asgari düzeyi budur. Bir yerde muhalif siyasetçi varsa orada demokrasi vardır. Fakat herkes aynı telden çalıyorsa tek bir kişiyi büyük lider olarak anıyorsa orada demokrasi yoktur. Özgür basın yoksa demokrasi yoktur. 

Son dönemde gerek özgür basına gerekse muhalif siyasetçilere yönelik tehditler hakaretler engellemeler bir de fiilen organize saldırı varsa demokrasi büyük bir tehdit altında demektir. Saldırı doğrudan demokrasiyedir. Muhalif bir sesin olmadığı bir düzen arzuluyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile getirilen bu ucube sistem kalıcı otoriterliğe geçiş sistemi bu. Bunu hem Erdoğan’a hem de AK Parti içindeki herkese ilettim, yapmayın dedim. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi o kadar büyük bir tahribat yarattı ki ülke içinde, demokrasiye her şeye ekonomiye hukuka her şeye.

"SALDIRILARA DOĞRUDAN DEMOKRASİYE YAPILMIŞTIR"

Şimdi halk bu sistemi sorgulayınca, bu sistemin yaşayabilmesi için ancak muhalefetin sesini kesmekle ve kalıcı bir otoriterliğe geçmek için psikolojik bir altyapı oluşturma kanaati mahfillerde yerleşti. Bugün sessiz kalanlar emin olun yarın onlar da mağdur olacak.
Ben bu yüzden uyardım Sayın Erdoğan’ı. Bu yapılanlar özgür siyaseti sınırlayan bütün eylemler ilerde bir gün tüm siyaseti engeller. 
12 Eylül öncesi şartlar gibi öyle bir kaos ortamı doğar ki otoriter rejim heveslileri kalıcı bir otoriter bir rejimi kurmak için. O yüzden ben bu saldırıları doğrudan demokrasiye saldırı olarak görüyorum. Vahim bir gidişatın göstergesi olarak görüyorum bunu.


ahmet davutoğlu, orhan uğuroğlu, gelecek partisi
ÖNCEKİ Gül: Beğenmeyen yargıya parmak sallayamaz.... SONRAKİ Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?