• USD  32,34
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,38
SON DAKİKA

Davutoğlu o görüşmede Ali Babacan’a ne teklif etti?

Davutoğlu o görüşmede Ali Babacan’a ne teklif etti?

08 Temmuz 2019 12:45

Ahmet Davutoğlu’na Adana, Osmaniye, İzmir, Batman, Manisa, Balıkesir, Gümüşhane, Muğla gibi illerdeki sivil kütle örgütlerinden davetler yapıldı.


(Hülya Karabağlı - TürkiyeGündemi Özel Haber)

AKP içerisinden ayrılarak yeni bir siyasi oluşuma hazırlanan 11‘inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hattında gelişmeler dikkat çekiyor.

Davutoğlu ekibinden AKP’li eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Gül ile Babacan'ın Ahmet Davutoğlu’nu istemediğine ilişkin haber ve kulis bilgilerinin geçtiğimiz Ocak ayında yapılan bir görüşmeyle ilgili olduğunu söyledi.

TürkiyeGündemi’ne konuşan Özdağ,  Davutoğlu’nu istemeyen isimler arasında Ali Babacan’ın olmadığını belirterek, “Davutoğlu, Ocak ayındaki bu görüşmeden sonra Sayın Gül, Ahmet Davutoğlu, Babacan görüşmeleri oldu. Davutoğlu, Babacan’a değer verir ve sever. Babacan’da Davutoğlu’na değer verir ve sever” dedi.

Özdağ’ın, “Memleket meseleleri üzerinde kafa yormaya devam ediyor dediği eski Başbakana  çeşitli illerden yoğun bir davet yapıldığı öğrenildi.  Davutoğlu’nu aralarında Adana, Osmaniye, İzmir, Batman, Manisa, Balıkesir, Gümüşhane, Muğla gibi illerdeki sivil kitle örgütlerinden davetler dikkat çekiyor.

Özdağ’ın, TürkiyeGündemi’ne değerlendirmeleri şöyle.

“Davutoğlu ve Babacan birbirlerine değer verir ve sever”

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan bir görüşmede, Gül de yardımcınız olsun biz de olalım dedi Davutoğlu. Gül kabul etmedi, dışarıdan desteklerim demiş.  Bunun üzerine Davutoğlu biz de sizi desteklerim dedi.   Onlar bir kere böyle şeye yanaşmadılar. Davutoğlu’nun İslami kimliği yanlarında görmek istemediler. Babacan değil, Babacan ekibi.

“Arayışlarından vazgeçmiş değil”

 Ondan sonra da Davutoğlu manifestosunu yayınladı, 15 ile gitti. Buralarda konuşmalar yaptı, memleket meseleleri üzerinde kafa yormaya devam edecek. Millet kendisine hangi görevi verirse, millet ne kendisinden talep ederse onu yapacak.

Arayışlarından vazgeçmiş değil.  İdeallerinden vazgeçmiş değil. Tecrübeli, bir siyasetçi bilim adamı. Davutoğlu, Ocak ayındaki bu görüşmeden sonra Sayın Gül, Ahmet Davutoğlu, Babacan görüşmeleri oldu. Davutoğlu, Babacan’ı sever ve değer verir. Babacan’da Davutoğlu’nu sever ve değer verir.

(Hülya Karabağlı - TürkiyeGündemi Özel Haber)


ahmet davutoğlu, selçuk özdağ, babacan, manifesto
ÖNCEKİ CHP'li vekil bir yılda 175 kanun teklifi, 1287 soru önergesi verdi SONRAKİ Erdoğan: S-400 tarihi için israr etmeyin