• USD  32,55
  • EURO  34,86
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.431,87
SON DAKİKA

Davutoğlu'na dizi üzerinden gönderme mi var?

Davutoğlu'na dizi üzerinden gönderme mi var?

05 Mart 2020 12:07

TRT ekranlarında yayınlanan Payitaht Abdülhamid isimli dizinin 110. bölümünde eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na göndermede bulunulduğu iddia edildi.


TRT ekranlarında yayınlanan ve Sultan 2. Abdülhamid Han'ın mücadelesini anlattığı iddia edilen 'Payitaht Abdülhamid' isimli dizinin 110. bölümünde dikkat çeken bir sahne yer aldı. Söz konusu dizinin 110. bölümünde eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na göndermede bulunulduğu iddia edildi.

Medya Notu'nda yer alan habere göre dizide Davutoğlu'nun hedef alındığı sahnedeki ifadeler şu şekilde:

(Abdülhamid Han rolünün ağzından) Sicili Osmani’de bir paşa geçer. Şöyle bahsederler. Kibirli, haset, divane, meşrep ve kötü bir şahıs. Hain Ahmet Paşa. Hainliği sonradan lakap olarak aldı. Öldükten sonra.

Haset kötüdür. Hasedine yenik düştü. Niçin sadrazam olamadı diye içindeki ses beynini yemeye başladı. Mısır’da sultanlık ilan etti. Dedem Kanuni Süleyman han Ayaz Paşa’yı üzerine yolladı, kellesini aldırdı, haseti de, kini de divaneliği de yerin dibine girdi.

Hain Ahmet Paşa’ya şeytan, şöhret ve makam sevgisiyle yaklaşmış. Sadrazam olacağını düşünen paşaya makam verilince gözünü makam hırsı bürümüş.


ahmet davutoğlu, trt, dizi, Abdülhamid Han
ÖNCEKİ CHP'den Adalet Bakanı Gül'e Engin Özkoç yanıtı SONRAKİ Erdoğan Rusya'ya hareket etti