• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Davutoğlu'nun kurmayından Erdoğan'a jet yanıt

Davutoğlu'nun kurmayından Erdoğan'a jet yanıt

01 Kasım 2019 09:30

Erdoğan geçtiğimiz gün isim vermeden AKP'den istifa eden Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı hedef almış, ikili için "Kabil-Habil" benzetmesini yapmıştı.Erdoğan'ın o sözlerine ilk yanıt Davutoğlu cephesinden geldi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün il başkanları toplantısında isim vermeden Davutoğlu ve Ali Babacan’ı hedef alarak “Kabil-Habil” benzetmesi yapmıştı.

Davutoğlu’nun kurmay ekibinde yer alan Feramuz Üstün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kabil-Habil” benzetmesi hakkında Medya Notu’ndan Serhat Ramay’a açıklamalarda bulundu.

Feramuz Üstün, “O dönemde Türkiye’nin dört bir tarafında terör olayları varken kıskançlıktan “başbakan olamadım” diye etrafta fitne çıkaran insanlardır Kabil’ler. Türkiye’nin dört bir tarafında şehitlerimiz varken Sayın Başbakanımız hendek operasyonlarını yürütürken, delege çalışmaları yapıp sağda solda fitne çıkaranlardır Kabiller. Ahmet Davutoğlu’nu yerinden etmeye çalışanlardır…” ifadelerini kullandı.

 

“FEDAKARLIK EDEN Mİ, FİTNE ÇIKARMAK İÇİN HER TÜRLÜ KÖTÜLÜĞÜ YAPAN MI…”
“Kabiller koltuğunu hiçbir zaman bırakıp gitmezler” diyen Feramuz Üstün, şöyle devam etti:

“Yüzde 49.5 oy aldığı dönemde bu milletin arasına fitne girmesin diye Başbakanlık koltuğundan ayrılan bir insan Kabil olamaz.

Habil kardeş kavgası başlamasın diye koltuğundan fedakarlık eden Kabil koltuk için kardeş kavgası başlatandır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklaması, Kabil-Habil meselesini toplumun anlaması açısından da önemli. Bunu milletimiz görüyor ve takdir edecektir.

Fedakarlık eden mi, fitne çıkarmak için her türlü kötülüğü yapan mıdır Kabil olan? Bunu toplumun vicdanına bırakmak lazım. Bu hikayeyi bugün toplumun daha iyi anladığına inanıyorum.”

“KOLTUK KAVGASINA DÜŞENLERDİR KABİLLER”
Feramuz Üstün, “Davutoğlu’nun Başbakan olduğu ilk günden itibaren kıskançlık yapanlardır Kabiller” dedi ve açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“2015 döneminde Sayın Başbakan ile beraber çalıştık. Milletvekili olarak da başbakanlığı döneminde de… Memleketin en zor dönemleriydi. Yüzde 49.5 oy almış bir Başbakan olarak bu memleket sıkıntıya girmesin diye koltuğunu bırakmayı seçti.

Sayın Davutoğlu özellikle 2015 döneminde herkesi kucakladı. Partinin içinde kimseye sırtını dönmedi. Ancak Davutoğlu yine de koltuğundan edildi Kabiller tarafından. O günden sonra da AK Parti’nin bereketi kaçtı. Her geçen gün de kötüye gidiyor. Kardeş kavgası çıkaran kişiler de bellidir. 2015’te hendek operasyonları yapılırken memleketin en zor döneminde koltuk kavgasına düşenlerdir Kabiller. Fitne çıkaranlardır…”


davutoğlu, erdoğan, kabil, habil
ÖNCEKİ Akşener: AKP'lilerin bize çok faydası var... SONRAKİ Esad'dan flaş Türkiye açıklaması!