• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Demirtaş’tan CHP heyetine: Bana bir şey olursa sorumlusu beni hapse atanlardır

Demirtaş’tan CHP heyetine: Bana bir şey olursa sorumlusu beni hapse atanlardır

03 Aralık 2019 21:06

CHP Cezaevleri İzleme Komisyonu, yaşadığı rahatsızlığın ardından 7 gün sonra tetkiklerin yapılması için hastaneye sevk edilen ve dün akşam cezaevine geri getirilen Selahattin Demirtaş'ı, Edirne F tipi Cezaevi'nde ziyaret etti.


Medyafaresi.com’dan Hülya Karabağlı’nın haberine göre, CHP Cezaevleri İzleme Komisyonu heyetinde yer alan CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Demirtaş’ın ziyaretlerinden çok memnun olduğunu ifade ettiğini ve kendisiyle uzun uzun hastalığı konusunda bilgi aldıklarını söyledi.

Emre, Demirtaş’ın, “Ben sağlığımdan ötürü özel bir muamele istemem tüm sağlık sorunu yaşayanlar için yapılacaksa bir şey yapılsın. Sağlık nedeniyle özel bir tahliye istemem ama burada ben haksız ve hukuka aykırı biçimde tutuluyorum. Benim sağlıma bir şey olursa beni buraya atanlar bu işin sorumlusudur” dediğini aktardı.

“Ben sağlığımdan ötürü özel bir tahliye istemem, ama haksız, hukuksuz burada tutuluyorum”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Cezaevleri İzleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre ve Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’nın da aralarında bulunduğu bir heyet, Edirne Cezaevi’ndeki koğuşunda rahatsızlanan ve önceki gün tedavisi tamamlanarak yeniden cezaevine dönen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

Heyette yer alan CHP’li İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, ziyarete ilişkin Medyafaresi.com’dan Hülya Karabağlı’ya çarpıcı bilgiler verdi. “Şu anda güncel olarak sağlığında bir sıkıntı yok ama yaşadığı rahatsızlığın araştırılması lazım yine tetiklenebilir anladığım kadarıyla” diyen Emre’nin açıklamaları şöyle:

“Şu anda güncel olarak sağlığında bir sıkıntı yok ama yaşadığı rahatsızlığın araştırılması lazım yine tetiklenebilir anladığım kadarıyla. Bir hafta sevk edilmeyince beklemiş ondan sonra söylemiş, 5-6 gün sevk edilmeyi beklemiş. Tetkiklerde bir şey bulunamamış. Ama sık tekrarlanan bir rahatsızlık görünüyor. Nefes darlığı ve nefessiz kalma ve kısa süreli bilinç kaybı olmuş.

Cezaevi yönetimiyle ilgili bir şey değil bu dedi ve onlara direkt bir şikayetinin olmadığını ifade etti. Bakanlığın ya da üstteki karar vericiler kimse daha hassas davranması gerekirdi dedi. Bir an evvel sevk kararı verdi mi hemen gitmem gerekirdi diyor.

CHP Heyeti olarak dinledik, konuyu anladık, gerekli notları aldık ve genel başkanı da bilgi vereceğiz. Uzun uzun rahatsızlığın dinledik ve siyasi sohbet ettik. İlgimizden çok memnun olduğunu söyledi.

Ayrı ayrı teşekkür etti ve partinize de teşekkür ederim dedi. ‘Ben sağlığımdan ötürü özel bir muamele istemem tüm sağlık sorunu yaşayanlar için yapılacaksa bir şey yapılsın.

Sağlık nedeniyle özel bir tahliye istemem ama burada ben haksız ve hukuka aykırı biçimde tutuluyorum. Benim sağlıma bir şey olursa beni buraya atanlar bu işin sorumlusudur’ dedi.

‘Sağlık nedeniyle özel bir tahliye istemem ama burada ben haksız ve hukuka aykırı biçimde tutuluyorum. Benim sağlıma bir şey olursa beni buraya atanlar bu işin sorumlusudur’ dedi.

Medyafaresi.com


selahattin demirtaş, hdp, chp, Edirne Cezaevi, CHP Cezaevleri İzleme Komisyonu heyeti
ÖNCEKİ Yeni Akit'ten AKP'ye şok tepki: Ece Erken'in elektrik faturası isyanını manşet yaptılar SONRAKİ Kulis: Erdoğan veto kararıyla imajını güçlendirdi ama, partisini kenara itti