• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Deniz Çakır savcıya ifade verdi

Deniz Çakır savcıya ifade verdi

11 Ocak 2019 12:36

Oyuncu Deniz Çakır, İstanbul'da yer alan bir alışveriş merkezindeki mekânda, türbanlı kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılmıştı. Çakır, adliyeye gelerek ifade verdi


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, türbanlı kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan oyuncu Deniz Çakır’ı eleştirmiş “Bu ülkenin başörtülü hanımlarına ‘Suudi Arabistan’a gidin’ demek faşistliğin en sefil halidir. Adı da neymiş? Sanatçıymış. Buyurun. Dert başka, ne derseniz deyin. Bu ülkede insanların yaşam biçimleriyle uğraşan CHP zihniyetidir” açıklaması yapmıştı. Deniz Çakır kısa bir süre önce savcıya ifade vermek için adliyeye geldi. Adliyede ifade veren Çakır, adliye çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“BEN HİÇ KİMSEYİ AYIRMAM”

İfade vermek için geldiği adliyede yaklaşık olarak 1 buçuk saat ifade veren çakır, adliye çıkışı basın mensuplarının konuştu. Deniz Çakır: “Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Hiç kimseyi kadın, erkek, başı açık, başörtülü, dini inancı, rengi için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde yer aldım.
Ben ayrıştırmak için değil birleştirmek için mücadele verdim. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bugüne kadar ki duruşuma da ters. Bir sanatçı bir kadını başı örtülü başı örtüsüz diye ayırmaz. Benim başı açık başı kapalı bir çok hayranım yakınım var. Hepsini sarıp sarmaladım” dedi.


ifade, savcı, deniz çakır, başörtülü
ÖNCEKİ Erdoğan'dan Müge Anlı'ya Palu ailesi teşekkürü SONRAKİ Suriye'den çekilme resmen başladı