• USD  32,39
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.086,75
  • ALTIN  2.326,79
SON DAKİKA

Depremde toplanma alanı teklifi mecliste bekliyor

Depremde toplanma alanı teklifi mecliste bekliyor

30 Eylül 2019 10:54

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin 8 Ekim 2017 günü TBMM'ye verdiği acil toplanma alanlarına ilişkin kanun teklifinin üzerinden iki yıl geçmesine karşın kapağı dahi açılmadı


 Toplanma alanlarının hiçbir biçimde satılmamasını öngören teklifin gerekçesinde, mevcut deprem toplanma alanlarına imar değişiklikleri ile AVM, rezidans ve gökdelenler yapıldığı belirtiliyor.

Sözcü'de Emin Özgönül imzalı habere göre, teklif ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından meydan, park, çocuk bahçesi ve yeşil alanların yanı sıra, özel kişilere ait boş arsa ve arazilerin de kamulaştırılıp, deprem toplanma alanı olarak ilan edilmesi öngörüldü. Bu alanların tapuya “Deprem Toplanma Alanı” olarak tescil edilip, imar değişikliği ile satışının yapılamayacağı şerhinin düşülmesi de istendi.
Kanun teklifi aradan 2 yıl geçmesi ve 1 Ekim 2018 günü yenilenmesine rağmen ele alınmadı. Teklif, Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda bekliyor. CHP’li Hamzaçebi teklifi konusunda, “Deprem gerçeği, bu korkuyu hissetmeyince akıllara gelmiyor. Toplanma alanları konusundaki yasa teklifim, 2 yıldır komisyonda görüşülmedi” dedi.

Hamzaçebi ilk olarak 8 Ekim 2017’de verdiği yasa teklifini 26. dönem sona erip genel seçimler yapılınca, 27. dönemde ve 1 Ekim 2018 günü yenilemişti. Ancak teklif halen komisyonda bekletiliyor.


chp, deprem, akif hamzaçebi, çevre
ÖNCEKİ Ceren Damar cinayetinde şok iddia SONRAKİ Beren Saat'ten çok konuşulacak açıklama