• USD  32,60
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.439,76
  • ALTIN  2.499,98
SON DAKİKA

Destan'ın küçük yaşta yaşadığı karmaşa üzdü

 Destan'ın küçük yaşta yaşadığı karmaşa üzdü

13 Mart 2016 11:57

Anne-babasının velayeti için hukuk mücadelesi verdiği Destan arada kaldı


Velayeti babasında olan çocuk annesiyle birlikte kadın konukevine sığındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuğu sığınma evinden çıkarmayınca, baba şikâyetçi oldu.

YASİN ve Seval B.’nin 6 yıl önce başlayan evliliklerinde Destan adında erkek çocukları oldu. Çift, şiddetli geçimsizlik nedeniyle Ağustos’ta boşanmak için mahkemeye başvurdu. Aile Mahkemesi, Destan’ın velayetini, evlerini ayırarak ayrı yaşamaya başlayan anneye verdi. Anne Seval B., 4.5 yaşındaki oğlu ve ilk evliliğinden olan 16 yaşındaki kızıyla birlikte annesinde yaşamaya başladı. Baba Yasin B., çalışmayan ve herhangi bir geçim kaynağı olmayan annenin bakamayacağını belirterek oğlunun velayetini almak için mahkemeye başvurdu.

BAKANLIK VERMEDİ
Ankara 3’üncü Aile Mahkemesi, Destan’ın velayetini 7 Mart’ta babaya verdi. Anne Seval B., velayeti babasına verilen oğlunu da alarak jandarmaya başvurdu. Eşinden şiddet gördüğünü belirtmesi üzerine anne ve oğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir kadın konukevine yerleştirildi. Baba Yasin B., çocuğunun velayetinin kendisine verildiğine dair mahkeme kararıyla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne giderek çocuğunu almak istedi. Ancak, il müdürlüğü yetkilileri çocuğu babasına vermedi.

İCRA YOLUYLA ALAMADI
Yasin B., bu kez icra yoluyla oğlunu alabilmek için polis nezaretinde il müdürlüğüne gitti, yine sonuç alamadı. Baba, “Devlet kurumu, mahkemenin verdiği karara rağmen oğlumu bana vermediği gibi göstermiyor da. 4.5 yaşındaki bir çocuğun sığınma evinde ne işi var” dedi.


anne, baba, Destan, yasin, il müdürlüğü, velayet, sığınma evi
ÖNCEKİ Büyük operasyon öncesi yasaklar başlıyor SONRAKİ Evde sanılan ikiz bebeklerin acı sonu