• USD  32,58
  • EURO  34,83
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.412,07
SON DAKİKA

Devlet okulunda skandal! Atatürk'ün resmi bez afişle kapatıldı

Devlet okulunda skandal! Atatürk'ün resmi bez afişle kapatıldı

10 Ocak 2020 23:30

İzmir'de bulunan Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bulunan spor salonunda Sıla Vakfı’nın düzenlediği etkinlikte salondaki Atatürk resminin üzerinin bez afişle kapatılması sonrası Milli Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı.


İzmir’de FETÖ’nün göz bebeği okullardan biri olarak bilinen ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konularak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülen okulda yaşanan skandal görüntülerle ilgili açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı okulun içindeki spor salonunda İsmailağa cemaatine yakınlığıyla bilinen Sıla Vakfı’nın düzenlediği etkinlikte Atatürk resminin üzerinin bez afişle kapatılmasına soruşturma başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesinin resmi tatil günlerinde özel etkinlikler için de kullanılmakta olan çok amaçlı salonunda bir sivil toplum kuruluşu tarafından özel bir program gerçekleştirilmiştir. Söz konusu programda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili olarak Bakanlığımız maarif müfettişleri tarafından inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.”


izmir, atatürk, İmam Hatip, İlhan Varank
ÖNCEKİ Fransa'da polis şiddetine soruşturma! SONRAKİ Beşiktaş, Guilherme'yi kadrosuna kattı!