• USD  32,37
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.149,46
  • ALTIN  2.325,57
SON DAKİKA

Diyabet ilaçları Parkinson'a iyi gelir mi?

Diyabet ilaçları Parkinson'a iyi gelir mi?

06 Ağustos 2015 22:34

Uzun süredir ilaç tedavisinde olan diyabet hastalarında, parkinson'a yakalanma riskinin yüzde 28 azaldığı tespit edildi.



Yeni bir araştırmaya göre; diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlarda bulunan iki bileşimin, Parkinson'a yakalanmadaki riski azalttığı görüldü.
Diyabet İlaçları Parkinson'a İyi mi Geliyor?
İngiltere'de gerçekleştirilen ve 160,000 diyabet hastası üzerinde yapılan araştırmada; hastaların düzenli olarak aldıkları ilaçların bazılarında bulunan; rosiglitazone ve pioglitazone olarak adlandırılan bileşen ilaçlardan birini kullanan hastalarda; Parkinson olma ihtimalinin %28'e kadar düştüğü gözlendi. İlaçlar GlaxoSmithKline ve Takeda şirketleri tarafından üretilip satışa sunuluyor ama şimdilik Parkinson araştırması sonucuna göre patent alma durumu söz konusu değil.
"İlaçların halen fark edilmeyen iyi yan etkileri de görülmekte."

"İlaçların halen fark edilmeyen iyi yan etkileri de görülmekte."
Araştırma; Parkinson hastalarının doğrudan diyabet ilacı kullanmalarını teşvik etme niyetinde değil. Daha çok, ilaç bileşenlerinin Parkinson tedavisinde de kullanılıp kullanılmayacağı, yarar sağlayıp sağlamayacağı gibi konular üzerine araştırmalarını ilerletiyorlar.

Araştırmayı yöneten doktorlardan London School of Hygiene & Tropical doktorlarından Ian Douglas,“Zaman zaman bu tip ilaçların yan etkileri hakkında şikayetler duyabiliyoruz, ama zaman zaman da ilaçların fark edilmemiş iyi etkileri de olabiliyor.” açıklamasını yaptı.


haber, haberler, diyabet, parkinson, yan etki, diyabet ilacı, parkinson tedavisi
ÖNCEKİ Başakşehir'den Avrupa'ya veda! SONRAKİ PKK'lılar askere erzak taşıyan minibüsü kaçırdı