• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Diyanet, Mısıroğlu’na hangi kitapları verdi?

Diyanet, Mısıroğlu’na hangi kitapları verdi?

15 Kasım 2018 08:11

Diyanet İşleri Başkanı Prof Ali Erbaş’ın, Kadir Mısıroğlu’nun ziyareti tepki çekmiş ve muhalefet liderleri istifasını istemişti.


Diyanet İşleri Başkanı Prof Ali Erbaş’ın, Kadir Mısıroğlu’nun ziyareti tepki çekmiş ve muhalefet liderleri istifasını istemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Prof Erbaş’a sahip çıkmıştı.

Prof Erbaş’ın görüntüleri paylaşılan ziyaret sırasında elinde tuttuğu ciltli kitapların neler olduğunu da, Cumhuriyet’teki köşesinde Barış Terkoğlu yazdı.

Terkoğlu şunları söyledi:

“Fotoğrafa yaklaşınca Ali Erbaş’ın Mısıroğlu’na 7 ciltlik bir eser verdiğini gördüm. Kitapların adı okunmuyordu. Diyanet Yayınları’nda tarayınca “Hadislerle İslam” olduğu sonucuna vardım. Manevi torun Nurullah Mısıroğlu’na ulaştığımda o da beni doğruladı. 
Diyeceksiniz ki “ne var bunda?”. 
2 yıl önce, eski Başkan Mehmet Görmez FETÖ’yü nihayet hedef alınca, örgüt ona bir fotoğrafla yanıt vermişti. “Görmez’in, kendi el yazısıyla Hocaefendi’ye imzalayıp gönderdiği kitabın ilk sayfası” açıklaması yapılmıştı. Tahmin ettiğiniz gibi, o eser Mısıroğlu’na da hediye edilen “Hadislerle İslam”dan başkası değildi. Görmez’in el yazısında şu ifadeler dikkat çekiyordu: “(…) Şahsım da dahil çağımız İslam nesillerinde büyük emekleri olan zat-ı âlilerinin yüksek ıttılaına (bilgi) ve tenkidatına (eleştirilerine) arz etmekten şerefyab olduğumu ifade eder, sıhhat, afiyet, uzun ömürler niyazıyla selam, hürmet ve muhabbetlerimi takdim ederim.” 
“Görmez’in neslinde emeği olanlar”dan daha ilginç bir ayrıntı var. 
Notun sonunda “25 Nisan 2013” yazıyor. “

MISIROĞLU DA HEDİYE VERDİ

Terkoğlu, Mısıroğlu’nun da Prof Erbaş’a hediye verdiğini belirterek, o konuda da şu bilgiyi verdi:

"9 Kasım buluşmasında Mısıroğlu’nun da Erbaş’a hediye verdiği görülüyor. 3 ciltlik kitabın adı “Tarihten Günümüze Tahrif Hareketleri”.  Okur musunuz bilmem, Mısıroğlu kitabın çoğunda Diyanet’i hedef alıyor. “Dede Paşa Hazretleri” olarak bilinen Musa Baştürk’e biat etmiş Mısıroğlu, Diyanet’i İslam saymıyor. 
3. ciltteki Diyanet bölümünün ilk cümlesi şöyle: “ ‘Dinler Arası Diyalog’ hareketi denilince ilk akla gelen Gülen cemaati olduğu halde buna ülkemizde ilk olarak katılan ve fitili ateşleyen ‘Diyanet Teşkilatı’dır.” 

 


hediye, diyanet, kadir mısıroğlu, ali erbaş
ÖNCEKİ Tarihi Meclis künefeci yapıldı SONRAKİ Muharrem İnce’nin adaylığını riske atacak karar