• USD  32,33
  • EURO  35,07
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.307,34
SON DAKİKA

Diyanet tatili boş geçirmiyor!

Diyanet tatili boş geçirmiyor!

17 Ocak 2020 09:56

Diyanet İşleri Başkanlığı tatili fırsat bilerek ‘namaz’ projesi başlattı. Projeye katılan öğrencilere gittikleri namaz başına puan verileceği açıklandı.


Diyanet İşleri Başkanlığı ilginç bir çalışma başlattı. “Camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz” isimli projeyle namaza giden öğrencilere puan verileceği açıklandı.

Birgün gazetesinden Mustafa Kömüş'ün haberine göre;

Yarın başlayacak olan projenin 1 Şubat’a kadar devam edeceği öğrenildi. Proje çerçevesinde öğrencilere verilecek puanlar ise şöyle açıklandı:

Sabah namazı, 30 puan
Öğle namazı, 15 puan
İkindi namazı, 15 puan
Akşam namazı, 15 puan
Yatsı namazı, 25 puan
Ezberlenen her sure ve dua, 50 puan
Çocuğun yanında getirdiği her yakın için 5 puan
Yapılan duyuruda çocuklara ödül verileceği belirtildi. Açıklamada “18 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlayan Camiyi seviyoruz namazla buluşuyoruz programı 01 Şubat 2020 tarihinde son bulacak. 02 Şubat 2020 tarihinde kayıtlı bulundukları camide ödülleri verilecektir” dendi.

Proje ile ilgili Küçükçekmece İlçe Müftülüğü’nün kaymakamlığa gönderdiği yazıda ise şu ifadeler kullanıldı:

“Başkanlığımız, camilerin asli fonksiyonunun ibadethane olmasının yanında, birer eğitim-öğretim mekanı ve sosyal, kültürel faaliyetlerin merkezi olarak kullanılmasını sağlamak amacıyla birçok hizmet gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda 18.01.2020-01.02.2020 (yarıyıl tatili) tarihleri arasında çocukların namaz klima alışkanlığını kazanmaları amacıyla ülkemizin genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatı ve İstanbul Müftülüğü’nün yazısı gereği tüm camilerimizde Camiyi Seviyoruz, Namazla Buluşuyoruz başlıklı bir programın uygulanması istenmektedir. Olurlarınıza arz ederim.”

PENDİK'TE İLGİNÇ ETKİNLİK

Pendik Müftülüğü ise bu projenin yanı sıra Gençlik Koordinatörlüğü ile beraber CAMİDER tarafından hazırlanan “Arkadaşlar Yarıyıl Tatilinde Camilerdeyiz” projesi düzenliyor.

İlçe Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar dendi: “Arkadaşlar Yarıyıl Tatilinde Camilerdeyiz projesi 13 caminin de katılımıyla yapılacak. Camilerde kız ve erkek çocuklara yönelik eğlenceli ve kaliteli 1 hafta geçirmek için yarıyıl tatilinde gençlere yönelik namaz, sure-dua, film saati, gezi, itikaf gibi etkinlikler hazırlandı.”


tatil, Namaz, diyanet, pendik, müftü, Camii
ÖNCEKİ Yargıtay’dan hakaret ve küfür kararı SONRAKİ Avcılar Belediye Başkanı'ndan oturma eylemi