• USD  32,31
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.057,54
  • ALTIN  2.291,36
SON DAKİKA

Diyanet'e talimat var mı?

Diyanet'e talimat var mı?

06 Kasım 2018 09:27

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Aksaray İl Başkanı Türemiş ile aynı karede yer almak istemeyen Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal'ı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.


 

Aksaray Valisi Aykut Pekmez için düzenlenen veda yemeğinde, İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş ile aynı masada yer alan İl Müftüsü Cemalettin Bal, iddiaya göre gazetecilerin fotoğraf çekmesinden rahatsız oldu.

Türemiş ile aynı fotoğraf karesinde yer almaktan rahatsız olduğu ifade edilen Bal, gazetecileri bu konuda uyardı. Türemiş, fotoğrafı kişisel Facebook hesabından paylaşarak olayı şu ifadelerle anlattı:

Vali Bey'in veda yemeğinde yanımda oturan ilimizin müftüsü, gazeteci bir abimiz fotoğrafımızı çekerken, "İYİ Parti İl Başkanının yanında oturuken fotomozu çekme, yanlış anlaşılır" dedi. Buna AKP ve MHP il başkanları da şahittir. Bunu bir ilin müftüsünün söylemesi beni o kadar üzdü ve hayretler içerisinde bıraktı ki anlatamam. Müftü bey olmuşsun ama malesef ki olman gerekeni olmamışsın!"

MÜFTÜLERE İYİ PARTİLİLERLE GÖRÜŞMEME TALİMATI MI VERİLDİ? 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ yaşanan olayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı bir soru önergesi yönelterek meclis gündemine taşıdı. Özdağ Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından müftülere veya herhangi bir kamu personeline İYİ Partili yöneticilerle görüşmeme talimatında bulunup bulunulmadığını sordu. Özdağ, bu bölücü zihniyetin Hazreti Osman’ı katleden suikastçıların zihniyetine benzediğini, milleti ayrıştırdığını, yüce İslam dininin mensupları arasında ayrışmaya neden olduğunu belirtti. 


aksaray, ümit özdağ, müftü, iyi parti
ÖNCEKİ Yaşar Büyükanıt: Son nefesimde bile affetmem SONRAKİ CHP'den IMF uyarısı..