• USD  32,37
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.089,45
  • ALTIN  2.325,67
SON DAKİKA

Dolarda Brunson hareketliliği

Dolarda Brunson hareketliliği

12 Ekim 2018 13:54

ABD'li rahip Andrew Brunson davasında karar beklenirken piyasalar dalgalı bir seyir izliyor.


Piyasalar Rahip Brunson davası öncesinde hareketli bir seyir izliyor. Dolar/TL bu sabah 5.83'e kadar indikten sonra  5.97'ye yükseldi. 

Kur dün akşam saatlerinde ABD'li rahip Brunson'ın bugün İzmir'de görülmeye başlanan davasıyla ilgili iddiaların ardından 5.90 TL'ye dek inmişti. Yeni güne de aynı seviyeden başlayan dolar  bugün geniş bir bantta dalgalanıyor.  Saat 9.12'de 5.83'e kadar inen kur 10.30 itibariyle yeniden 5.97 TL'ye yükseldi. Saat  13:50 itibariyle dolar yeniden 5.90 TL'nin altına indi.

NBC'NİN İDDİASI

Amerikan yayın kuruluşu NBC dün Türkiye ile ABD'nin rahip Brunson'ın serbest kalması için gizli anlaşmaya vardığını,  Beyaz Saray'ın Rahip Brunson'ın salınmasını ve önümüzdeki günlerde ABD'ye dönmesini beklediğini  ileri sürmüştü. Dün sabah güne 6.06 civarında başlayan dolar/TL , üç yıl aradan sonra ilk kez fazla verilen ödemeler dengesindeki seyirle 6 TL'nin altına inmişti. Gün içinde en düşük 5.95 seviyesini test eden dolar gece gelen bu haberle 5.90 TL seviyesine inmişti. 

 


 

İki yıl önceki darbe girişiminin ardından hükümetin darbe girişiminden sorumlu tuttuğu "FETÖ" ve PKK ile bağlantıları 
bulunduğu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmaya başlayan Brunson, Temmuz ayında ev hapsine alınmış ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

DOLAR ENDEKSİ 95'TE

ABD Doları, bugün önemli paralar karşısında bu ayın en düşük seviyesine geriledi. Düşen ABD tahvil faizleri ve Wall Street zararlarının güveni azaltması doların güçsüz seyrinde etkili oldu. Dolar Endeksi (DXY) haftanın son işlem gününde 95 seviyesinden işlem gördü. Gösterge endeks, Salı günü 96.15 ile aylık zirvesini görmüştü.

 


dolar, piyasa, seviye, brunson
ÖNCEKİ Engin Altan Düzyatan için zorla getirilme kararı SONRAKİ Suudi Arabistan'dan bir heyet Türkiye'ye geldi