• USD  32,37
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.149,69
  • ALTIN  2.325,31
SON DAKİKA

Dolarda Fed hareketliliği

Dolarda Fed hareketliliği

02 Mayıs 2019 09:18

Dün Fed'in kararı öncesi 5.94'lerde olan dolar kuru, Fed Başkanı Powell'ın açıklamasıyla yükselen dolar endeksine bağlı olarak 5.96 üzerine çıktı. 2 Mayıs günü dolar 5.9660 TL'de


Dolar kuru, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun faizleri sabit tutmasına rağmen ek sıkılaştırma ifadesini çıkarmasıyla 5.85 üzerine yükselmişti.

Başkan Murat Çetinkaya'nın Enflasyon Raporu sunumunda çıkarılan ifade yerine konan cümlenin gerekirse 'döngüsel sıkılaştırma' anlamına gelebileceğini söylemesine rağmen kurda geri bir hareket olmadı.

 


 

TCMB'nin döviz rezervleri üzerine bir süredir yapılan spekülasyonun da beklentiyi karşılamamasıyla dolar kuru, dünkü Fed kararı öncesi 5.95'in biraz altındaki dalgalanmasını sürdürdü.

Olası bir faiz indirimine yönelik söylemlerin izlendiği Fed toplantısında beklenen olmadı. Enflasyonun yüzde 2 altında seyrettiğini belirten Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) aldığı kararla IOER faizlerini 5 baz puan düşürerek Fed'in politika faiziyle uyumlu hale getirdi ve dolar bir süre değer kaybetti.

 FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI!
 Ancak Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısında enflasyonda ilk çeyrekte görülen düşüşün beklenmedik olduğunu belirtmesi ve "Geçici faktörler devrede olabilir." demesiyle piyasalar eğilimin artış yönünde olabileceği kaygısıyla U dönüşüne geçti. Powell aynı zamanda enflasyon beklentilerinde olası bir kötüleşmenin ekonomi için olumsuz olabileceğini söylüyor.

Açıklama öncesi Dolar endeksi 97 altını zorlarken sonrasında 97.5 üzerine attı ve dolar/TL 5.96 üzerine çıktı. 2 Mayıs günü dolar 5.9660 ile başladı.

 

 
 
 

 


dolar, fed, euro, tcmb
ÖNCEKİ Yaya geçidinde karşıya geçerken maganda şöför kurbanı oldu SONRAKİ Tayland Kralı, generaliyle evlendi