• USD  32,32
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.057,54
  • ALTIN  2.291,56
SON DAKİKA

Doların yükselişi sürüyor

Doların yükselişi sürüyor

22 Ağustos 2019 10:04

Dolar/TL küresel resesyon endişeleri, jeopolitik gelişmeler ve TCMB'nin zorunlu karşılık kararının gevşeme yanlısı bir süreç izlenimi yaratmasıyla yaşanan sert satış baskısının ardından 5.75'i aştı.


İşlemciler ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole’daki konuşmasını Fed faiz politikasının gelecek dönem seyri hakkında yeni bir fiyatlama yapmak için bekliyorlar.

Dolar kuru saat 09.42 itibarıyla 5.7455/5.7502’den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Jackson Hole öncesi dün açıklanan tutanakları izleyen işlemciler beklendiği gibi ABD’de ters verim eğrisi öncesi gelişmelerin değerlendirildiği tutanaklar sonrası büyük bir fiyatlama yapma gereği görmediler.

Tutanaklara göre Fed son toplantısında faizlerin daha sert şekilde düşürülmesini ele aldı ancak daha fazla faiz indirimi yolunda görünmekten kaçınmak istedi. Fed’in 30-31 Temmuz tarihlerinde yaptığı ve faizleri 25 baz puan düşürdüğü toplantının dün yayınlanan tutanakları, politika yapıcılar arasındaki küresel ekonomik yavaşlama, ticaret gerilimi ve düşük enflasyon konusundaki endişeleri gösterdi.

Tutanaklara göre politika yapıcılar daha fazla faiz indirimi planladıkları izlenimini vermek istemedikleri konusunda anlaştılar.


dolar, fed, tutnak, jackson
ÖNCEKİ Eczacılar Birliği hakkında soruşturma kararı SONRAKİ 127 General ve Amirale yeni görev