• USD  32,36
  • EURO  34,96
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,62
SON DAKİKA

DSÖ'den korkutan uyarı

DSÖ'den korkutan uyarı

07 Nisan 2020 15:27

Dünya Sağlık Örgütü , ülkelere uyarıda bulunarak, "En önemli şey, önlemleri erkenden bırakmamak. Yoksa başa dönebiliriz" açıklamasını yaptı.


Aralık ayında Çin’de ortaya çıktıktan sonra küresel bir salgın halini alarak korku ve panik yaratan corona virüsü ile ilgili bugün peş peşe açıklamalar yapıldı…

İspanya, İran, Rusya, İsviçre ve Endonezya gibi ülkeler güncel corona virüsü verilerini kamuoyu ile paylaşırken, bu ülkelerin çoğun vaka ve ölüm sayısındaki artış dikkat çekti.

İSPANYA’DA UMUTLARI YOK EDEN ORAN
İtalya’nın ardından dünyada corona virüsüne bağlı ölümlerin en çok olduğu ikinci ülke İspanya’da güncel veriler kamuoyu ile paylaşıldı… Ülkede son dört gündür düşüş eğilimi gösteren günlük can kaybı sayısı yeniden arttı.

2 Nisan’da 950 kişinin öldüğü İspanya’da o günün ardından ölüm sayıları düşüşe geçmiş ve en son dün yapılan açıklamada 637 kişinin yaşamını yitirmesi, “Acaba salgın bitiyor mu” umudunun yeşermesine sebep olmuştu.

Fakat İspanya Sağlık Bakanlığı, bugün ülkedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. İspanya Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte hayatını kaybedenlerin sayısının 743 olduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada corona virüsüne bağlı toplam ölüm sayısı 13 bin 798’e çıkarken, ülke genelindeki toplam vaka sayısı ise 135 bin 32’den 140 bin 510’a yükseldi.


ispanya, bakanlık, uyarı, dsö
ÖNCEKİ Ankara nakit yardımına başladı SONRAKİ Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?