• USD  32,38
  • EURO  35,05
  • BORSA  9.092,28
  • ALTIN  2.326,55
SON DAKİKA

Düğünlerde uyulması gereken kurallar belli oldu

Düğünlerde uyulması gereken kurallar belli oldu

13 Mayıs 2020 10:32

Düğün salonlarının açılış tarihinin belli olmasıyla beraber ise vatandaşlar, düğünler nasıl yapılacak? Düğün salonlarında uygulanacak tedbir kuralları neler? sorularının cevabını merak ediyo r.


Korona virüsle mücadele kapsamında düğün salonları 19 Mart tarihinde kapatıldı. Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber ise düğün ve sünnet yapma hazırlığında olan vatandaşlar Düğün salonları ne zaman açılacak? sorusunun cevabını merak ediyordu. Düğün salonlarının açılış tarihinin belli olmasıyla beraber ise vatandaşlar, düğünler nasıl yapılacak? Düğün salonlarında uygulanacak tedbir kuralları neler? sorularının cevabını merak ediyor. İşte düğün salonlarıyla ilgili detaylar haberimizde…

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanlığı Normalleşme Planı Takvimine göre düğün salonlarının 1 Temmuz'da açılması planlanıyor.
DÜĞÜNLER NASIL YAPILACAK?

Alınması gereken tedbirler ilgili bakanlıklarca uygulama tarihinden önce belirlenerek ilan edilecek. Ancak Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası korona virüs tedbir kurallarını tüm salonlara gönderdi. Düğün salonlarında uygulanacak tedbir kuralları şöyle:

-8,10 kişilik masalar 4’er kişiyle sınırlandırılacak.

-Her davetli ateş ölçülerek salona girecek.


-Salonlara maskesiz misafir alınmayacak.

-Halaylar 1.5 metre uzunluğundaki çubuklarla çekilecek.

-  600 kişilik salonlarda 200-250 konuğun yer alacağı düğün, nişan gibi özel etkinlikler yapılacak

- Düğünde konuklara girişte el dezenfektanı ya da kolonya ikram edilip, salon içerisinde belirli aralıkta veya masalarda korona virüse karşı etkili hijyen maddeleri yer alacak.

- Takı töreni sırasında gelin ile damadın yanına sandık yerleştirilecek ve davetliler üzerine adını yazdığı zarfın içerisinde takısını sandığa bırakacak.


düğün, halay, kurallar
ÖNCEKİ Cari işlemler açığında büyük artış SONRAKİ Murat Ağırel'den mektup: Sır görüşme dedikleri...