• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Dünya devi giyim firması greve gidiyor

Dünya devi giyim firması greve gidiyor

16 Eylül 2019 09:15

Koop - İş Sendikası ile dünya giyim mağazası devi H&M arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Koop - İş Sendikası 4 Ekim’de greve çıkma kararı aldı.


Koop-İş ile H&M arasında çeşitli tarihlerde yapılan 5 ayrı toplantıda, toplam 36 madde üzerinde uzlaşmaya varıldı.

Ancak H&M, sözleşmenin en önemli maddeleriyle ilgili sendikanın taleplerini kabul etmedi. Bu gelişme üzerine resmi arabulucu aşamasına geçildi. Ancak bu aşamada da anlaşma sağlanamadı. Böylece, grev kararı aşamasına gelindi.


Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Koop - İş Sendikası, H&M Türkiye Müdürü’nün nisan ayında verdiği bir röportajda, Türkiye’nin 72 ülke arasında 4 yıl üst üste satış birincisi olduğunu, mağazalarda ve online satışta her yıl toplam yüzde 10 büyüme öngördüklerini, 7 - 8 senelik süreçte pazar paylarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söylediğine dikkat çekti. Bu açıklamanın ardından H&M işvereninin birinci yıl için yüzde 2 oranında ücret artışı teklifi yaptığına işaret eden Koop - İş, “2 bin 600 çalışan sözleşme kapsamındadır. 2 bin 600 işçinin 2 bin 100’ünde baz ücretlerin asgari ücret olduğu düşünüldüğünde bu teklifin konuşulacak veya üzerinde düşünülecek bir tarafı olmadığı işverene bildirilmiştir” dedi.
 


grev, teklif, hm, koop-iş
ÖNCEKİ İYİ Parti'den Nagehan Alçı'ya çok sert tepki! SONRAKİ Yılın davası yarın başlıyor