• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Dünyanın konuştuğu dizinin yasaklanması istendi

Dünyanın konuştuğu dizinin yasaklanması istendi

14 Haziran 2019 10:25

Rusya'nın Komünistleri Partisi", Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu’na ABD’li HBO’nun Çernobil isimli mini kurgu dizisine erişimin engellenmesi hakkında başvurduğunu duyurdu


Rusya’daki gelenekçi komünistlerden ayrılarak 2009'da kurulan ve yüzde 0.7 oyu olan "Rusya'nın Komünistleri Partisi", Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu’na (Roskomnadzor) ABD’li HBO’nun Çernobil isimli mini kurgu dizisine erişimin engellenmesi hakkında başvurduğunu duyurdu. Kurum ise bir başvuru almadığını açıkladı ve "Gelirse inceleriz" açıklaması yaptı.

Partiden yapılan açıklamada “Roskomnadzor bize hakaret eden bu çirkin diziye erişimi tüm izleyiciler için ve internet dahil tüm kaynaklarda engellemeli. Ayrıca bu dizinin yönetmeni, senaristi ve yapımcısı hakkında da hakaret ve karalama suçlarından davası açılmalı” denildi.

Açıklamada “Dizi hem SSCB'yi kötülük simgesi göstermek ve itibarsızlaştırmak için bir ideolojik bir araç olarak kullanılmış” dendi.

Türkrus sitesinin aktardıpına göre, Roskomnadzor, "Başvurduk" açıklaması yapan Rusya'nın Komünistleri Partisi için, "Bize intikal eden başvuru yok. Başvuru olsun, yasa kapsamında değerlendiririz" açıklaması yaptı.

Ülkenin 2016 parlamento seçiminde oyu yüzde 13'e düşen ana muhalefet partisi Rusya Federsyonu Komünist Partisi ise, bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.


rusya, dizi, çernobil
ÖNCEKİ Belediye sordu: 37 buçuk ton lop et nerede? SONRAKİ Canlı yayında hakaretler havada uçuştu