• USD  32,50
  • EURO  34,61
  • BORSA  9.546,39
  • ALTIN  2.476,60
SON DAKİKA

Ekrem İmamoğlu biçerdöver'in başına geçti

Ekrem İmamoğlu biçerdöver'in başına geçti

06 Temmuz 2019 12:26

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’nin Güzelce Köyü’nde düzenlenen hasat şenliğine katıldı.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’nin Güzelce Köyü’nde düzenlenen hasat şenliğine katıldı.

Biçerdövere binip, buğday biçen İmamoğlu, ”İstanbul, tarımıyla da bereketli. Umarım İstanbul’un her köyü, farklı ürünleriyle öne çıkar. Çocuklarımızın, gençlerimizin tarımın kıymetini öğrendiği bir İstanbul olur” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’nin Güzelce Köyü’nde düzenlenen hasat şenliğine katıldı.

İmamoğlu’na, şenlikte, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün eşlik etti. Biçerdövere binen İmamoğlu, ilk ürün buğday hasatını araç üzerinden izledi. Köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaşan ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren İmamoğlu, şöyle konuştu:

”Tarım, İstanbul’da ve tüm Türkiye’de öncelikli konumuz. Tarımın gelişmesi ve tarım alanlarının korunması, korunan alanların da düzenli bir tarım üretimine kavuşması, bizim gerçekten çok kıymetli bir işimiz olacak. İstanbul gerçekten bereketli. Özellikle tarımıyla da bereketli. Bunun öne çıkması lazım. Bugün, Büyükçekmece’de hasata, ‘Merhaba’ dedik. Tarımla uğraşan çiftçi dostlarımızın bu güzel ve bereketli gününe eşlik ettik. Umarım İstanbul’un her köyü, farklı ürünleriyle öne çıkar. Çocuklarımızın, gençlerimizin tarımın kıymetini öğrendiği bir İstanbul olur. Hep beraber organize edeceğiz. Bol bereketli tarım günleri diyoruz İstanbul’da” dedi.

EKREM İMAMOĞLU TARIM BÖLGELERİNİ KORUYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Seçim öncesi vaatlerini yineleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu“Biz üreticiyi, tüketiciyi, doğayı ve esnafı gözeterek çözümlerimizi hayata geçireceğiz. Son çeyrek yüzyılda uygulanan yanlış politikalarla İstanbul’un dünyada çok az şehirde görülen büyük bir sorunu ortaya çıktı. Bu devasa şehir kendi yakın çevresinden, kendi kırsalından beslenemiyor. Biz bu gidişatı tersine çevireceğiz. İstanbul yakın çevresi olan Trakya ve Marmara Bölgesi için Bölgesel Ölçekte Tarımsal Koruma ve Üretim Planı hazırlayacağız.
İstanbul çevresinde yapılan tarımsal üretimi verimli hale getirip, artıracağız. Tarıma elverişli topraklarımızı kesinlikle koruyacağız. İBB’nin gücüyle bölgedeki üretici birliklerini ve kooperatifleri destekleyeceğiz.
Böylelikle esnafı, pazarı, manavı, kooperatifleri ve belediyeyi kapsayan Üreticiden Tüketiciye Gıda Zinciri oluşturacağız. ” demişti.


Küçükçekmece, ekrem imamoğlu, güzelce, biçerdöver
ÖNCEKİ Erdal Sağlam Hürriyet'ten ayrılma gerekçesini açıkladı SONRAKİ Cübbeli Ahmet'ten Ekrem İmamoğlu ve AKP yorumu: İktidar zor toplanır