• USD  32,42
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.530,47
  • ALTIN  2.473,45
SON DAKİKA

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’la tokalaştı

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’la tokalaştı

17 Nisan 2019 10:52

Turgut Özal'ı anma töreninde karşılaşan Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu tokalaştı.


8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı anma töreninde Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu karşılaştı.

Özal için Anıt Mezar’da düzenlenen törene katılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ayrılırken CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu mezara geldi. Bu sırada vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım’ı gören İmamoğlu yanına gitti. İmamoğlu ile Binali Yıldırım tokalaştı.


 
İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Kısmet oldu, böyle bir gün çalışırken inşaatımızda bir seçim döneminde konvoyun önünde durdum. İlk karşılaşmamız öyle olmuştu. Trabzon’un sahilinde yüz yüze hatırlıyorum. Ruhu şad olsun. 12 Eylül sonrasında yeniden göreve gelme sürecinde mücadele etmiş birisi. Dünyaya farklı bir bakış açısı. Rahmetli Özal siyasetin paradigmalarını değiştiren farklı bir boyut kattı. Bugüne baktığımızda aslında ne yazık ki bazı benzer şeyler yaşıyoruz.Sanki terör bu ülkenin kaderiymiş gibi. Ben rahmetli Özal’ın manevi huzurunda bunu hatırlatmak istiyorum. Menderes’in ve Özal’ın temsilcisiyiz diyorlar. Kabul etmiyorum. Biz doğrularla yol yürümek zorundayız. Biz geçmişteki yanlışlarla değil, doğrularla bu ülkeye yön vermek zorundayız. Bugün bazı vesayetler üzerinden, baskı altında kurumlara yön vererek karar aldırma çabası var.

‘MİLLETİN İRADESİNİ BASKI ALTINA ALMA ÇABASI’

Bir odada bavulların içinden tavşan çıkararak ne yaparız anlayışıyla milletin iradesini baskı altına alma çabasını görüyoruz. ‘Söz milletindir’ anlayışıyla, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir anlayışıyla geçmişten ders çıkararak yol yürümeyi ders edinmiş durumdayız


binali yıldırım, turgut özal, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Usta sanatçı Yaşar Özel hayatını kaybetti SONRAKİ Meteoroloji uyardı,kış geri geliyor