• USD  32,51
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.530,47
  • ALTIN  2.475,55
SON DAKİKA

Elektrik ve doğalgaza zam geliyor mu?

Elektrik ve doğalgaza zam geliyor mu?

09 Kasım 2018 10:05

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez NTV'de soruları yanıtladı.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik ve doğalgaza yılbaşına kadar bir zam yapılmasının sözkonusu olmadığını, dövizdeki düşüşün buna yardımcı olduğunu ancak yılbaşından sonra yeni bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Dönmez şunları söyledi:


"Yılbaşına kadar herhangi bir zam söz konusu değil. 3 ayda bir tarifeler açıklanıyor. Gelmeden önce maliyet hesaplanıyor. YEP'ten sonra ümit verici gelişmeler oldu. Eskiye göre düşüşler. Enflasyonda gerileme söz konusu. Bunlar maliyetleri olumlu etkiliyor. Ama çalışmak lazım sonra bir şeyler söyleyebiliriz.

"Enerji fiyatlandırma nasıl oluşur anlatmalıyız. Bütçe komisyonunda da ifade ettik. Ticarete konu elektrik enerjisi miktarına bakınca yaklaşık 168 milyar kilowat saat elektrik 112 tedarik şirketlerinden tedarik edilmiş. TEDAŞ gibi ama elektrik dağıtım şirketlerinin perakende satış yapan kısımları. Onlar da elektrik alıyorlar EİAŞ'tan geri kalan kısmını serbest piyasadan alıyor. Fiyatlar nasıl oluşuyor. Enerji borsası var. Arz ve talebin üzerinde olduğu için kıran kırana bir rakam oluşuyor. Bizim sattığımız miktar ve serbest piyasadan olan fiyatlar arasında bir fiyat oluşuyor. Yüzde 70'inin serbest piyasada oluşan fiyatla EİAŞ'ın ortalaması yansıyor."


zam, elektrik, doğalgaz, fatih dönmez, enerji ve tabii kaynaklar bakanı
ÖNCEKİ Kaşıkçı'nın nişanlısı: Medine'ye defnedilecekti SONRAKİ AKP'nin anketinde Mansur Yavaş çıktı iddiası