• USD  32,56
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.491,27
SON DAKİKA

Emekli İkramiyesine Zam Gelecek Yıla Kaldı

Emekli İkramiyesine Zam Gelecek Yıla Kaldı

22 Nisan 2022 08:19

Maliye Bakanlığı'nın bütçe itirazı üzerine zamdan vazgeçilirken, asgari ücret, emekli maaşı ve ikramiyelerdeki artışın önümüzdeki yıl gündeme gelmesi bekleniyor.


Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere verilen 1.100 liralık ikramiyenin artırılmayacağının açıklaması sonrası AKP'de bu konu gündem oldu.Hem teşkilatlardan hem de emekli cephesinden telefon yağmuruna tutulan AKP milletvekilleri “Zor durumda kaldık. Beklenti oluşmuştu. Herkes bayram öncesi Meclis’te bir düzenleme bekliyordu ama olmadı. Sahadaki çalışmalarımız sırasında bu konuda çok talepler vardı. Şimdi vatandaşa karşı biz de sıkıntıya düşeceğiz. Hiç değilse 100-150 lira bir artış yapılabilirdi” değerlendirmesini yaptı. AKP milletvekilleri vatandaştan gelen tepkileri parti yönetimine de aktardı.

Artıştan vazgeçilmesinde Maliye Bakanlığı'nın maliyeti artıracağı ve bütçe dengelerini bozacağı gerekçesiyle yaptığı itirazın etkili olduğu belirtildi. Emeklilere verilen 1.100 liralık ikramiyenin iki bayram için maliyetinin 25 milyar lira olduğu, 100 liralık bir artışta bile maliyetin 3-3,5 milyar artacağı aktarıldı. Kulislerde, hem asgari ücrette hem de emekli maaşı ve ikramiyelerindeki artışın rafa kalkmadığı, önümüzdeki yıl gündeme geleceği konuşuluyor.

 


ÖNCEKİ İktidar zam isteyen emekliyi yok saydı SONRAKİ Muharrem İnce: Cumhurbaşkanı aday adayı olacağım