• USD  32,39
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,72
SON DAKİKA

Emekliye şartlı promosyon

Emekliye şartlı promosyon

03 Şubat 2017 09:36

Emekli promosyonları için Ziraat ve İş Bankası SGK ile sözleşme imzaladı. Emekli-Sen Başkanı Beysülen: En yüksek teklifi veren bankalarla anlaşılmalıydı.


Emeklilere banka promosyonu tam bir bilmeceye dönüştü. Emeklilerin promosyon alabilmeleri için bankaların öne sürdüğü bazı şartları kabul etmeleri gerekiyor.

Hükümet, kamu bankalarının 3 yıl için bin liranın altında emekli aylığı alanlara 300 lira, bin ila 2 bin arasında aylık alanlara 375 lira, 2 bin liranın üzerinde aylık alanlara ise 450 lira banka promosyonu vermeyi tahhüt ettiklerini açıkladı.

Bir kerelik verilecek

Promosyon 3 yıl için bir kereliğine verilecek. Sistemin kurgulanması, alt yapının hazırlanması ve ilgili bankalarla görüşülmesi gibi teknik konular SGK tarafından yerine getiriliyor. Kamu bankalarından SGK ile protokol imzalayan ilk banka Ziraat Bankası oldu. Ziraat Bankası, mevcut emeklilerin yüzde 41’ine hizmet veriyor. Bu oran 4 milyon 800 bin emekliye karşılık geliyor.

Bankadan promosyon almak isteyen emeklilerin 3 şartı yerine getirmeleri gerekiyor. Bu şartlar şöyle: 1- Emekli maaş hesabı 3 yıl bankada kalacak. 2- En az iki faturaya ilişkin otomatik ödeme talimatı olacak. 3- Ek hesap açılacak. Diğer kamu bankaları ile de protokol imzalanması bekleniyor. Özel bankalardan ise ilk protokol imzalayan İş Bankası oldu.

Özeller de var

SGK’dan yapılan açıklamada, “818 bin emekli müşterisiyle, özel bankalar arasında en çok emekliye hizmet veren Türkiye İş Bankası ile protokol imzalanmasıyla birlikte özel bankalar da promosyon sürecine dahil oldu” denildi. Açıklamada, emeklilerin, SGK ile protokol imzalayan bankalara müracaat edebilecekleri belirtildi. SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, kamu bankalarının bir taahhütte bulunduklarını belirterek, “Özel bankalar emeklilerle çalışmak için bunun üzerinde bir teklifte bulundukları zaman kendileriyle protokol yapacağız. Emekliler maaşlarını oradan da alabilecekler. Kendileriyle görüşmeler bu hususta yapılıyor” dedi.

Özel bankalarda kampanya! Bazı özel bankalar ise kendileri kampanya başlattı. Bu bankalar aylık maaşı 500 liranın üstünde olan emeklilerle sözleşme yapılarak, 300 lira veriliyor. Ancak bunun üzerinde herhangi bir ödeme yok. Yani 300 lira en üst limit.

Ödeme ne zaman belirsiz Bu arada promosyon ödemelerinin ne zaman yapılacağı da hâlâ net değil. Ödemelerin mart ayında başlayacağı, ödeme döneminin nisan ve mayıs aylarında da yapılabileceği ifade ediliyor.


banka, emekli, promosyon, sgk, mart, mayıs
ÖNCEKİ Ocak ayında yıllık enflasyon 9.22 çıktı SONRAKİ Milli Eğitim'den 1.5 milyonluk ayet-ezan yarışması