• USD  32,37
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,11
SON DAKİKA

Enginyurt istifa edecek misiniz sorusuna ne yanıt verdi ?

Enginyurt istifa edecek misiniz sorusuna ne yanıt verdi ?

20 Temmuz 2020 18:46

TürkiyeGündemi Özel Haber- MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.Enginyurt "istifa edecek misiniz?" Sorusuna "şu anda bir şey söyleyemem" yanıtını verdi.



MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Enginyurt, Türkiye Gündemi'nin istifa etmeyi düşünüyor musunuz sorusuna "şu anda birşey söyleyemem" yanıtını verdi.

Cemal Enginyurt memleketi Ordu'dan parti yöntemiyle görüşmek üzere Ankara'ya doğru yols çıktı

Söz konusu kararın ardından kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan Enginyurt, "Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa, bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır" dedi.

FINDIK ÜRETİCİSİNİN HAKKINI SAVUNMAK,VATANI SAVUNMAK GİBİDİR.FINDIKTA OYNANAN OYUNLARA KARŞI DURMANIN BEDELİ AĞIRDA OLSA; BU BEDELİ ÖDEMEK ORDULULAR ADINA ŞEREFTİR. ŞEREFİN TAVİZİ OLMAZ. MHP, VAZGEÇİLMEZ SEVDAMDIR.

— Cemal Enginyurt (@cenginyurt52) July 20, 2020
​Enginyurt'un ihracına ilişkin olarak canlı yayında bilgi veren CNN Türk muhabiri Ünal Kaya, şunları aktardı:

"MHP'den bir disiplin kararı geldi. Cemal Enginyurt kesin ihraç istemiyle disipline sevkedildi. Hukuki süreçten bahsedecek olursak Enginyurt'un savunması alınacak ve muhtemelen de ihracı gibi bir durum söz konusu olabilir. Disiplin Kurulu karar verecek buna. Neden ve gerekçe olarak da Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan bir açıklama geldi. Açıklamasında 'Basında yer alan açıklamaları nedeniyle...' şeklinde bir bilgi verildi.

Cemal Enginyurt'un katıldığı bazı televizyon programlarında verdiği demeçlerde parti görüşlerinin dışına çıktığıma yönelik parti kurmaylarından bazı bilgiler geliyor. Hali hazırda MHP'nin 49 vekili bulunuyor. Enginyurt'un ihracı durumunda bu sayı 48'e düşecek."

TürkiyeGündemi


mhp, ordu, cemal enginyurt, fındık
ÖNCEKİ Hakan Şükür: Ne siyasi ayağı, küçük enişte! SONRAKİ Saadet Partili vekilde koronavirüs çıktı