• USD  32,50
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.732,33
  • ALTIN  2.424,36
SON DAKİKA

Enkazda 38 kişi var

Enkazda 38 kişi var

25 Ocak 2020 07:46

Elazığ ve Malatya'da peş peşe yaşanan şiddetli depremlerde en az 19 kişi hayatını kaybetti. 950'ye yakın yaralı var. Birçok binanın yıkıldığı depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. Enkaz altında 38 kişinin bulunduğu açıkladı.


Elazığ Sivrice’de dün 20.55’de Richer ölçeğine göre 6,8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, 6.75 kilometre derinlikte gerçekleşen Sivrice’deki depremin büyüklüğünü 6,6 olarak güncelledi.

ARTÇI DEPREMLER SÜRÜYOR

Sivrice’nin hemen ardından saat 22.03’da ise Malatya Pütürge merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. 6,8’lik depremin ardından bölgede büyüklüğü 4’ün üzerinde olan 10 artçı sarsıntı meydana geldi. Toplam artçı deprem sayısının ise 150’yi geçtiği belirtildi.

FOTO: DHA
TÜM TÜRKİYE TEYAKKUZA GEÇTİ


Elazığ’da beş, Malatya’da 25 binanın yıkıldığı, enkaz altında 38 kişinin bulunduğu açıklandı. Deprem sonrası tüm Türkiye teyakkuza geçti. İstanbul, Ankara, Bursa başta olmak üzere çeşitli illerden bölgeye arama-kurtarma ekipleri gönderildi. Çalışmalarda 1076 arama-kurtarma personeli 210 araçla görev yapıyor. 15 arama-kurtarma köpeği de mucize arayışında ekiplere yardımcı oluyor.

Malatya’da enkaz altında kalan bulunmadığı öğrenilirken, Elazığ’da en az 38 kişinin yıkılan binaların altında kaldığı belirtildi. Yetkililer enkazlardan zaman zaman sesler geldiğini açıkladı.

FOTO: DHA/ Elazığ Sivrice merkezli depremden beş saat sonra Sürsürü Mahallesi’nde enkaz altından 12 yaşındaki bir erkek çocuğu çıkarıldı.
AFAD: YARALI SAYISI 922

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Elazığ’da 15, Malatya’da dört toplam 19 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Hastaneye başvuranların sayısını ise 922 olarak açıkladı.

KANDİLLİ: BİR HAFTA SÜREBİLİR

Depremin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, 30’dan fazla artçı sarsıntı gerçekleştiğini belirterek, şunları söyledi:


“Önümüzdeki bir hafta süreyle bu artçı sarsıntıların devam etmesini beklemek yanlış olmayacaktır. Artçı sarsıntılardan kaydettiğimiz en büyüğü 4.8 şiddetinde. Özellikle hasarlı binalara girilmemesini istiyoruz.”

İçişleri Bakanı Soylu, Sağlık Bakanı Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan Malatya’nın Doğanyol ilçesinde incelemelerde bulundu.
BAKANLAR BÖLGEYE GİTTİ

Elazığ Sivrice’deki depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgeye intikal etti.

Sağlık Bakanı Koca, depremden etkilenen yakınlarının hangi hastanede tedavi gördüğünü öğrenmek isteyenlerin 184 arayarak gerekli bilgiyi alabileceklerini açıkladı.


süleyman soylu, deprem, malatya, elazığ
ÖNCEKİ AFAD ölü ve yaralı sayısını açıkladı SONRAKİ Depremin ardından öğrencilere çağrı