• USD  32,56
  • EURO  34,76
  • BORSA  9.524,59
  • ALTIN  2.491,27
SON DAKİKA

Erbil’de silahlı saldırı: 1 diplomat yaşamını yitirdi

Erbil’de silahlı saldırı: 1 diplomat yaşamını yitirdi

17 Temmuz 2019 15:29

Irak'ın Erbil kentindeki bir lokantada silahlı saldırı yaşandı. Türk konsolosluk çalışanlarının da olduğu mekanda yaşanan silahlı saldırıda 1 Türk diplomat şehit düştü.


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi başkenti Erbil’den kahreden bir haber geldi… Yerel saatle 14:30 sularında Erbil’deki bir lokantaya silahlı saldırı düzenlendi. Lokantada yakınlardaki Erbil Başkonsolosluğu’nda görevli diplomatların olduğu bilgisi geldi.


Reuters’a konuşan kaynaklar en az 3 Türk diplomatın yaşamını yitirdiğini söylerken kısa bir süre sonra Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada 1 Türk diplomatın şehit düştüğü belirtildi. Yapılan açıklamada iki Iraklının da yaşamını yitirdiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Bugün öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir” denildi.

 
Saldırının yaşandığı mekanın ise bir Türk lokantası olduğu belirtildi. AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri restoranda silahlı saldırıya uğradı. Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan, “Konsolosluk çalışanlarımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Faillerin bulunması için girişimlerimiz sürüyor” dedi.

SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN YOLLAR KAPATILDI

Saldırı sonucu bir Türk diplomat olay yerinde şehit oldu. Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi. Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil’den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

 

ÇAVUŞOĞLU: BAĞDAT VE ERBİL İLE TEMASTAYIZ

Bakan Çavuşoğlu Erbil’deki saldırıyla ilgili, “Saldırganların yakalanması için temastayız. Gerekirse heyet göndeririz. Saldırganların 3 kişi olduğunu biliyoruz” dedi.


türk, erbil, diplomat
ÖNCEKİ Selahattin Demirtaş: Kürtlüğümle alay edildiğinde tepemin tası atıyor SONRAKİ CHP’li Bekaroğlu: Cumhurbaşkanı kışkırtıyor