• USD  32,56
  • EURO  34,90
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.435,51
SON DAKİKA

Erdoğan: ABD bizi oyalıyor

Erdoğan: ABD bizi oyalıyor

26 Ekim 2018 14:49

Erdoğan, "ABD, Mümbiç mutabakatını bizi oyalama aleti haline dönüştürmüştür. Artık Münbiç'te oyalanmak yerine, dikkatimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. " dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mümbiç mutabakatındaki aksaklıklar nedeniyle ABD'yi eleştirdi. 

AKP il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"ABD, Mümbiç mutabakatını bizi oyalama aleti haline dönüştürmüştür.Şu anda devriye birliklerinin Gaziantep'te bizim askerlerle ABD'li askerlerin birlikte çalışma yaptıklarını biliyorsunuz. Artık Mümbiç'te oyalanmak yerine, dikkatimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Türkiye buradan tehdit ediliyor. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz." 

Erdoğan, "Türkiye'ye sosyal gerilimler, siyasi kaos, darbe girişimleri, terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık." dedi.

"AK Parti'nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz." diyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülke varsa, ayaktaysa, güçlüyse, hedeflerine doğru ilerliyorsa AK Parti işini doğru yapıyor demektir. Türkiye'nin başına bir hal gelirse, AK Parti olsa ne olur, olmasa ne olur?"

"Tek andımız İstiklal Marşımız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim tek andımız İstiklal Marşımızdır. Günümüz şartlarında hiçbir manası olmayan, fuzuli tartışmalarla milletimizi yormak yerine asıl işimize bakacak, ülkemizi büyütmenin mücadelesini vereceğiz." dedi.

"Enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız"


Suriye konusuna değinen Erdoğan, "İmzalar atıldığından bu yana İdlib'de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var." ifadesini kullandı.

Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Bizim tek bir amacımız var; o da bölgedeki krize Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde her mezhepten ve kökenden kesimi kucaklayacak, adil, sürdürülebilir, demokratik, siyasi bir çözümün bulunmasıdır. Kimseyi zorla, hala çok ciddi tehditlerin bulunduğu bir coğrafyaya göndermeyi aklımızdan dahi geçirmedik, geçirmeyeceğiz..Artık Münbiç'te oyalanmak yerine dikkatimizi ve enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız."


suriye, Cumhurbaşkanı Erdoğan, abd, fırat, mümbiç
ÖNCEKİ Scarlett Johansson, Suudi Prensi reddetti SONRAKİ Şahika Ercümen'den dünya rekoru