• USD  32,53
  • EURO  34,93
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.425,47
SON DAKİKA

Erdoğan: Elimizde başka belgeler var

Erdoğan: Elimizde başka belgeler var

26 Ekim 2018 15:27

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili açıklamalarının “Çocukça” olduğunu ifade ederek, “Elimizde başka bilgi, belge yok değil” dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili açıklamalarının “Çocukça” olduğunu ifade ederek, “Elimizde başka bilgi, belge yok değil” dedi.  

AKP il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, Cemal Kaşıkçı olayında takındığı tavırdan dolayı Suudi yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan, "Hadisenin makamlara haber verilmesinin ardından yapılan araştırma ve soruşturmalar Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna götürdü. Yapılan açıklamalar bizi endişelere sevk etti. Yapılan açıklamalar çok komikti. Buraya yerleşenler, bu gelenler kimlerin talimatıyla geldi? Bunu da yetkililerin açıklaması lazım. Elimizde başka bilgi, belge yok değil. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok. İlk etapta Kaşıkçı'yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak" ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

“2 Ekim tarihinde İstanbul'da bizi dehşete düşüren vahşi bir cinayet işlendi. Ölen de öldüren de bizim vatandaşlarımız olmamakla birlikte, olayın ülkemizde gerçekleşmesi hem de vicdani sorumluluklarımız bizi bu meseleyle yakından ilgilendirmeye zorladı. Cemal Kaşıkçı, ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğundan bir daha çıkamadı.

"YAPILAN AÇIKLAMALAR ÇOK KOMİKTİ"

“Hadisenin makamlara haber verilmesinin ardından yapılan araştırma ve soruşturmalar Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna götürdü. Yapılan açıklamalar bizi endişelere sevk etti. Yapılan açıklamalar çok komikti. Cemal Kaşıkçı gibi bir insan dışarıda bekleyen nişanlısını almayacak. Bu mümkün mü? Bu çocukça açıklamalar devlet ciddiyeti, adamlığıyla uyuşmaz.

"ELİMİZDE BAŞKA BİLGİ, BELGE YOK DEĞİL"

“Bu 18 kişi Cemal Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor. Fail bunların içinde. Bunların içinde değilse, yerli işbirlikçi kim bunu açıklayacaksınız. Bunları açıklamadığınız sürece, Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz. Merak edenlere elimizdeki bilgi, belgeleri veriyoruz. Bunu Suudi Arabistan'a da verdik. Bunları gördükleri zaman şaşırıyorlar. Aslında fail belli. Peki bu talimatı veren kim? Bu 15+3, bunların Türkiye'ye gelmesi talimatını veren kim? Buraya yerleşenler, bu gelenler kimlerin talimatıyla geldi? Bunu da yetkililerin açıklaması lazım. Elimizde başka bilgi, belge yok değil. Ama çok aceleci olmanın da anlamı yok. İlk etapta Kaşıkçı'yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak.

"KONUŞTURAMIYORSANIZ BİZE VERİN YARGILAYALIM"

“Suudi başsavcı pazar günü Türkiye'ye gelecek görüşmeler yapılacak. Yerli işbirlikçi kim? Bunu açıklayan dışişleri bakanı. Peki kim o? Daha sonra böyle bir açıklama yapmadım diyor, her yere düştü bu. Kimse 'Ben yaptım' demez ki... Her şeyden öte, bu 15 kişiyi Türkiye'ye gönderen kim? 18 kişi tutuklandı. Ben kendilerine söyledim, 'Siz konuşturmasını bilirsiniz'. Ne dönmüşse, bu dolaplar bunların içinde. Bu zannı ortadan kaldırmak istiyorsanız, bu kilit nokta 18 kişidir. Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'da vuku bulmuştur, o zaman bize teslim edin, biz yargılayalım.

KILIÇDAROĞLU'NA KAŞIKÇI ELEŞTİRİSİ

“Ana muhalefet partisinin takındığı tavır gerçekten içler acısı. Türkiye Cumhuriyeti devletinin resmi bilgilerine itibar etmiyor, olayı olayın zanlısı olan bir kısım çevreler üzerinden değerlendiriyor. Bu ülkeyle bu milletle irtibatlı olmadığını bildiğimiz CHP Genel Başkanı'nın vahşi bir cinayete böyle bir çarpık şekilde yaklaşmasını beklemiyordum. Bay Kemal, çırılçıplak bu siyasetle milletin önüne çıkacaktır. Söyledikleri, kendisinin ne kurallardan, sözleşmelerden, usullerden haberi olmadığını gösteriyor.Bu kişinin banka sahibi olan bir partinin başında olmasından gerek, her şeye para gözüyle bakıyor. Bu kişinin aklı fikri parada, Allah ıslah etsin.”

Karşımızdaki kişi ana muhalefet partisinin genel başkanı. Bu sıfatı taşımasa ademe mahkum edeceğiz. Milletimize karşı sorumluluklarımız cevap vermeye mahkum bırakıyor. Harcadığımız zamana acımıyor değiliz.

YEREL SEÇİMLER

31 Mart'ta yapılacak seçimler için hazırlıklarımız sürüyor. YSK'nın takvimini beklemeden bir takım süreçleri tamamlamak istiyoruz. Mevcut belediye başkanları ile değerlendirmemiz belli bir aşamaya geldi. Aday belirleme sürecini hızlandırmamız, milletimizin gönlüne girmemiz için yapacağımız çalışmalarda bize zaman kazandıracaktır. Mahalli seçimlerin kendine göre dinamikleri vardır. Mahalli seçimlerde aday tespitleri çok önemli, bunun yanında belediye meclis üyeleri çok önemli, il genel meclis üyeleri çok önemli. Her aşamada bu dinamikleri göz önünde tutumak gerekiyor.

CUMHUR İTTİFAKI AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakına bağlılığımızı sürdürmekle birlikte, seçim ittifakını bir kenara bıraktık. MHP ile ülke için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ama mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu izleyecek. 16 yılda ülkemize kazandırdığımız hizmetler bizim en büyük referansımızdır. Bunu anlatmakta acze düşersek yazıklar olsun bize."

 


akp, Cumhurbaşkanı Erdoğan, suudi arabistan, kaşıkçı
ÖNCEKİ Şahika Ercümen'den dünya rekoru SONRAKİ Erdoğan fındık fiyatlarını açıkladı