• USD  32,38
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,03
SON DAKİKA

Erdoğan: Kürt de olsa o benim kardeşim, o da insandır

Erdoğan: Kürt de olsa o benim kardeşim, o da insandır

22 Haziran 2019 10:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'dan söz açarak, "Dicle Nehri'nin kenarına piknik alanlarını inşa ettik, hem Dicle'yi seyret hem de ailece orada pikniğini yap. Niye Kürt de olsa o benim kardeşim, o da insandır, ona hizmet etmek benim görevimdir" dedi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen yemekte iş insanlarına hitap etti.

Toplantıda konuşan Erdoğan’dan satır başları şöyle;

“Kürt kardeşlerimi yanlış söylemle yanıltmaya çalışıyorlar. Ağrı’ya havalimanını biz getirdik. Biz ayrımcı değiliz. Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Abaza, Boşnak, Roman kim olursa olsun yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Kayyum tayinleriyle oralarda evleri sıfırdan inşa ettik. Şu anda Diyarbakır’ı tanıyamazsınız.

Üç geliş, üç gidiş. Geceleri pırıl pırıl bir şehir inşa ettik. Suriçi yine ayrıca bambaşka. Tarihi kale vesaire onları ele aldık. Dicle Nehri’nin kenarına piknik alanlarını inşa ettik, orada da hem Dicle’yi seyret hem de ailece orada pikniğini yap. Niye Kürt de olsa o benim kardeşim, o da insandır, ona hizmet etmek benim görevimdir. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik.”


erdoğan, diyarbakır, kürt
ÖNCEKİ Binali Yıldırım'dan flaş İsmail Küçükkaya açıklaması! SONRAKİ Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici: Albayrak ve Ulusoy açıklama yapmalı