• USD  32,57
  • EURO  34,99
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.423,85
SON DAKİKA

Erdoğan Le Figaro'ya yazdı: AB hedefimiz

Erdoğan Le Figaro'ya yazdı:  AB hedefimiz

11 Kasım 2018 17:14

Fransa’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransız Le Figaro için bir makale kaleme aldı.


 

Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 100. yılı törenlerine katılmak üzere Fransa'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız Le Figaro gazetesine bir makale yazdı. Erdoğan, AB'ye tam üyelik hedefini sürdüreceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makalesinde şunları söyledi:

"Terörle mücadelemiz güvenliğin gereğidir"

Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin her döneminde komşularının toprak bütünlüğüne saygı göstermiş, onların barış ve istikrarını destekleyici adımlar atmıştır. Bölgemizde yeni Sykes-Picot paylaşımlarının yapılmasına itiraz etmek veya DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele etmek, tam olarak komşularımıza gösterdiğimiz bu saygının ve aralarında bulunduğumuz Avrupa milletlerinin güvenliğinin gereğidir.

"Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefimize yönelik çalışmalarımızı sürdüreğiz"

Birinci Dünya Savaşı’ndan çıkarılması gereken en önemli ders, kalıcı barışı tesis etmenin ne kadar zor olduğudur. Bu itibarla Türkiye olarak Avrupa tarihinin en önemli barış projesi olan Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedefimize yönelik çalışmalarımızı sürdürecek; aynı zamanda Ortadoğu coğrafyasında kitleleri temsil eden, demokratik ve özgürlükçü yönetimleri desteklemek suretiyle barış ve istikrara katkı sunmaya devam edeceğiz.


erdoğan, fransa, ab, le figaro
ÖNCEKİ Bahçeli'den af açıklaması SONRAKİ Diyanet'ten ziyaret açıklaması