• USD  32,36
  • EURO  35,03
  • BORSA  9.125,85
  • ALTIN  2.325,28
SON DAKİKA

Erdoğan: Putin ile görüşmemiz İdlib'deki tavrımızı belirleyecek

Erdoğan: Putin ile görüşmemiz İdlib'deki tavrımızı belirleyecek

21 Şubat 2020 15:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de Esed rejimini destekleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün saat 18.00'de bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyledi. Erdoğan, "İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız" dedi.


Cumhurbaşkanı  Erdoğan'dan İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin önemli bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de farklı tarafları destekleyen Rus Lider Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini duyurdu. Erdoğan, "Bu akşam 18.00 gibi Putin'le görüşmem olacak. İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız" dedi.

Erdoğan şu şekilde konuştu:

"Bu akşam 18.00 gibi Putin'le görüşmem olacak. İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Yoğun bir savaş devam ediyor. Oradaki muhaliflerle rejim arasında yoğun devam eden çatışmalar neticesinde 2 şehidimiz var. Çok çok fazlasıyla 150 rejim mensubu etkisiz hale getirildi. Çok sayıda araç gereç imha edildi. Bu konuda son rakamlar 12 tank, 3 zırhlı araç, 14 top obüsü, 2 doçkalı pikap imha edildi. Oradaki mücadele devam ediyor.

GÖRÜŞME, ORADAKİ TAVRIMIZI BELİRLEYECEK

Bu akşamki görüşmemiz oradaki tavrımızı belirleyecek. İdlib halkına zulüm durmadığı sürece bizim oradan çekilmemiz söz konusu değil. Burada bu zulüm duracak. 1 milyona yakın insan sınırımıza göç ediyor. Biz bu insanları nerede iskan edeceğiz.

HAFTER MAAŞLI LEJYONER

Hafter bizim için bir muhatap değil. Hafter orada bir maaşlı lejyoner, meşru birisi değil, illegal, gayrimeşru. Meşru olan lider Serrac'tır. Libya halkıyla 500 yıla yakın bir dostluğumuz var."


recep tayyip erdoğan, vladimir putin, idlib, Güncel
ÖNCEKİ Taciz skandallarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı okullarda ahlak kitabı dağıttı SONRAKİ Türk Tabipler Birliği'den koronavirüs uyarısı! İşte alınması istenen tedbirler