• USD  32,52
  • EURO  34,85
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.430,89
SON DAKİKA

Erdoğan timsah mı besliyor dedi, meclis karıştı

Erdoğan timsah mı besliyor dedi, meclis karıştı

17 Aralık 2019 19:36

TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesinde CHP Grubu adına Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanlığı’nın harcamalarıyla ilgili konuşmasıyla AKP kanadını kızdırdı iki parti arasında atışmalar uzun sürdü.


“Saray için 4 tane zırhlı araç aldık, 80 milyon verdik, onu bir kenara koyalım. Sarayın sadece araçlarının lastik gideri 2,2 milyon, bunlar Sayıştay raporlarından. Ama bu ülkede yüz binlerce vatandaş çocuklarına 10 liraya lastik ayakkabı alamıyor. Sarayımızın 6,3 milyon yiyecek içecek gideri var, itibarınız. Ama benim ülkemde pazara gidemeyen bir baba intihar ediyor, cebinden 1,5 lira çıkıyor itibarlı milletvekillerim”.

Medyafaresi.com'da yer alan habere göreCumhurbaşkanlığı’nın 10 milyon lira giyecek ve tuhafiye gideri var olduğunu belirten CHP’li Başarır, “Biz bu parayla 20 bin tane takım, 60 bin kravat, 50 bin tane gömlek alabiliyoruz. Ama bu ülkede çocuğuna 2 metre kumaştan pantolon alamayan bir baba intihar ediyor, işte, itibarınız” dedi.

“En ilginç olanı, sarayın 145 bin lira yem gideri var. Ya, çok merak ettim, bu Cumhurbaşkanı ne besliyor?” diye konuşan Başarır, “Aslan? Timsah? Sırtlan? Ne besliyor bu adam? (CHP sıralarından alkışlar) Sonra aklıma geldi, beyefendi organik besleniyor, organik. Yani yumurtası, tavuğu, eti, koyunu, sütü, peyniri; beyefendi organik beslenmesinin yem parasını halkın vergisinden alıyor, işte, sizin itibarınız” dedi.

Genel Kurul’da CHP’li Başarır’ın konuşması ve tartışmalar şöyle:

CHP GRUBU ADINA ALİ MAHİR BAŞARIR (Mersin) - 3 milyar 153 milyon lira gibi itibarlı bir bütçeyi konuşmak üzere söz aldım. Evet, bu bütçeyi anlamak için bir önceki Sayıştay raporlarından bazı örnekleri verelim, bakalım, bu sarayın bütçesi nasıl kullanılmış? Mesela sarayımızın 10 milyon lira giyecek ve tuhafiye gideri var. Değerli milletvekilleri, biz bu parayla 20 bin tane takım, 60 bin kravat, 50 bin tane gömlek alabiliyoruz. Ama bu ülkede çocuğuna 2 metre kumaştan pantolon alamayan bir baba intihar ediyor, işte, itibarınız. (CHP sıralarından alkışlar)

RECEP ÖZEL (Isparta) - Doğru değil o ya.

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Doğru değil o.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Saray için 4 tane zırhlı araç aldık, 80 milyon verdik, onu bir kenara koyalım. Sarayın sadece araçlarının lastik gideri 2,2 milyon, bunlar Sayıştay raporlarından. Ama bu ülkede yüz binlerce vatandaş çocuklarına 10 liraya lastik ayakkabı alamıyor.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Hadi oradan ya! Hadi oradan! Sen yaşamıyorsun bu Türkiye'de.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Şimdi, sarayımızın 6,3 milyon yiyecek içecek gideri var, itibarınız. Ama benim ülkemde pazara gidemeyen bir baba intihar ediyor, cebinden 1,5 lira çıkıyor itibarlı milletvekillerim.

Evet, sarayımızın sadece hediye paketlerine -"hediye" demiyorum- 800 bin lira ayırmışsınız, boş kutulara. Ama kiler boş, dolap boş, halkın çantası boş.

En ilginç olanı, sarayın 145 bin lira yem gideri var. Ya, çok merak ettim, bu Cumhurbaşkanı ne besliyor?

ENGİN ALTAY (İstanbul) - Yem, yem…

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Aslan? Timsah? Sırtlan? Ne besliyor bu adam? (CHP sıralarından alkışlar) Sonra aklıma geldi, beyefendi organik besleniyor, organik. Yani yumurtası, tavuğu, eti, koyunu, sütü, peyniri; beyefendi organik beslenmesinin yem parasını halkın vergisinden alıyor, işte, sizin itibarınız. (CHP sıralarından alkışlar)

RECEP ÖZEL (Isparta) - Hadi oradan ya! Bu kadar da seviye düşmez ki ya!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Evet, evet, senin seviyen de belli, senin seviyeni İstanbul'da gördük, sen bir sus!

RECEP ÖZEL (Isparta) - Bu kadar seviye düştü. Tavuğa kadar düştü, tavuğa.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Sarayın aylık elektrik faturası ne kadar? 850 bin lira.

Beyler, 2019 Ocak-Eylül ayları arasında 3,5 milyon insanın elektriği kesilmiş, Fatih'te 4 kardeş 607 lira elektrik faturasını ödeyemediği için intihar ediyor. Siz de bu bütçeyle övünüyorsunuz.

Rize eşrafından Cumhurbaşkanımız. Halkın tepesine 10 liralık çayları atıyor. Ya kendisi… 4.500 lira kilosu beyaz çay içiyor. İşte itibarınız!

METİN YAVUZ (Aydın) - Her şey yalan!

Burada bir de Sayıştayın denetiminden geçmeyen harcamalar var. Mesela nedir? Sayın Cumhurbaşkanının çatal bıçak takımına 1,5 milyon lira vermişiz, iyi kessin diye. Sayın Cumhurbaşkanının bir seferlik mutfak kullanım araçlarına 1,4 milyon vermişiz. Süs eşyalarına 3,6 milyon vermişiz. Beyefendimizin saray mobilyaları 39 milyon. Peki, son marifeti ne? Yüzen saray. Yatına da 57 milyon lira para ayrılmış.

RECEP ÖZEL (Isparta) - Bak suyu döktün, yalan söylediğin belli oldu!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Yalanı kimin söylediği belli.

Bakın, ben plakalarınıza bakıyorum, AK; tabelanıza bakıyorum AK; isminize bakıyorum, AK. Keşke sizin şu sokakta da yüzünüz ak olabilseydi! Keşke. (CHP sıralarından alkışlar)

Sayın Fuat Oktay, hoş geldiniz. Ama neden siz geldiniz?

AHMET SALİH DAL (Kilis) - 18 yıldır halkın desteğini alan sizsiniz!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Ben çok merak ediyorum, neden siz geldiniz? Bu sarayın bütçesini savunmak yiyip içen, kullanan Recep Tayyip Erdoğan'a düşmez miydi?

RECEP ÖZEL (Isparta) - Hadi oradan!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Sayın Cumhurbaşkanı ayda bir Trump'a hesap verirken halkın Meclisine mi hesap veremiyor, ben çok merak ediyorum.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY- Biz hesap sorarız, vermeyiz! Uluslararası camiada hesap sorarız!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Evet, evet, ne durumdasınız biliyor musunuz?

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Siz şu an hangi durumdasınız biliyor musunuz? Tam bir şarlatansın!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Bakın, bütçe görüşülürken asgari ücreti açıklamaktan âcizsiniz, âciz! Utanıyorsunuz! (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri…

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Sayın Başkanım, hiç sorun yok, istediğini söylesinler. Siz nasıl geldiniz, nasıl, siz ona bakın.

SEMİHA EKİNCİ (Sivas) - Şehit cenazesinde güldüğünün hesabını ver sen önce!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Sayın Cumhurbaşkanı ve siz, bir elinizde Kur'an, dilinizde iman ama şu anda sizi görüyorum ki her tarafınız yalan, talan…

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Hadi be! Hadi be!

RECEP ÖZEL (Isparta) - Hadi oradan!

ÖZLEM ZENGİN (Tokat) - Eyüp Sultan'da kim okuyor?

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Evet, sizin hâliniz bu! Bu! Ben neye üzülüyorum biliyor musunuz? (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

Şu "itibar" dediğiniz şu itibarınız ahretteki en büyük günahınız olacak sizin! Hiç utanmıyorsunuz, hiç sıkılmıyorsunuz, bana cevap veriyorsunuz. (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Hadi be! Doğru konuş be!

RECEP ÖZEL (Isparta) - Şehit cenazesinde gülerek şarlatanlık yapan kim?

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Bakın, ben…

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Sen utanıyor musun? Utanıyor musun sen?

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Ben gayet utanma duygusuna sahibim.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Terbiyesiz!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Bende terbiye var…

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri… Değerli milletvekilleri…

Sayın Milletvekili, toparlayın, buyurun.

ÖZLEM ZENGİN (Tokat) - Sayın hatibi de uyarır mısınız Sayın Başkan. Hiç temiz bir dil değil

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) - Sayın Başkanım, kürsüye yakışmayan bir milletvekili, böyle bir ifade mi olur ya? Bu doğru bir şey değil!

RAMAZAN CAN (Kırıkkale) - Temiz bir dil kullan.

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Ben temiz bir dil kullanıyorum.

EKREM ÇELEBİ (Ağrı) - İftira atmaktan başka bir şeyin yok mu kardeşim senin ya!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Son cümlelerimi söyleyeyim o zaman. Şu kürsüye geldiğimiz zaman sol taraf bizi konuşturmuyor…

OSMAN AŞKIN BAK (Rize) - CHP'deki FETÖ'den haber ver, CHP'deki FETÖ'den!

ALİ MAHİR BAŞARIR (Devamla) - Sayın Öztunç, Sayın Yavuzyılmaz, bu termik santraldeki filtreler için uğraştınız ama teessüf ediyorum; burada 4 milletvekili var, onlara da bir filtre takın, asıl çevre kirliliğini, gürültüyü yapan onlardır. (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler

https://www.medyafaresi.com/


chp, recep tayyip erdoğan, tbmm, ali mahir başarır, cumhurbaşkanlığı bütçesi
ÖNCEKİ Eski Pakistan lideri Müşerref idama mahkum edildi SONRAKİ TÜİK yine şaşırtmadı! Asgari ücret için çok fakir bir teklifte bulundu...