• USD  32,37
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.326,23
SON DAKİKA

Erdoğan, Trump ve Putin'le neler konuştuğunu açıkladı

Erdoğan, Trump ve Putin'le neler konuştuğunu açıkladı

13 Nisan 2018 15:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve ABD lideri Trump'la yaptığı görüşmelere ilişkin konuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğle saatlerinde Kısıklı'daki konutundan Mimar Sinan Camii'ne geçti. Burada cuma namazını kılan Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da eşlik etti. Camiden çıkışta Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Milletimizin milli beraberliği, barışı çok önemli. Sayın Putin'le ve Sayın Trump ile yaptığımız görüşmeler ağırlıklı olarak Suriye içerikliydi. Suriye'deki gelişmeleri ele aldık. Suriye'de bir an önce barışın temini için neler yapılabilir... Bunları görüşme fırsatımız oldu.

'HAVANIN YUMUŞAMASI SÖZ KONUSU'

Bunları görüşürken üzerinde ısrarla durduğumuz konu bölgedeki suların ısınmasının doğru olmayacağını, barışın tesisiyle birlikte bölgede özellikle yaşanan trajedinin sona ermesi noktasında taleplerimiz oldu. Hele hele Doğu Guta ve Duma'daki gelişmeler can yakıcıydı, felaket tablolarıydı. Bende video çekimleri vardı. Bu videoları ben özellikle Putin'e gönderdim. Son izlenimlerimize göre bölgede havanın yumuşaması gibi bir durum söz konusu. 


putin, suriye, erdoğan, trump, mustafa çalışkani
ÖNCEKİ Gemi çarptı skandal ortaya çıktı SONRAKİ Kılıçdaroğlu: Meydanı sen belirle gelmeyen şerefsiz