• USD  32,35
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.301,82
SON DAKİKA

Erdoğan ve Bahçeli seçimin yenilenmesi için hazırlanıyor

Erdoğan ve Bahçeli seçimin yenilenmesi için hazırlanıyor

06 Mayıs 2019 17:48

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘yeniden seçim’ hazırlığı yaptığını savundu.


31 Mart seçimlerinin üzerinden 36 gün geçti. Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu’nun yaklaşık 3 hafta önce göreve başladığı İstanbul’da düğümün çözümü için gözler AKP’nin itirazına dair kararını bugün açıklaması beklenen Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) dönerken; HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘yeniden seçim’ hazırlığı yaptığını savundu. 

Seçimlerin yenilenmesine yönelik haberlerin son günlerde arttığına dikkat çeken Paylan, “Doların yumuşak bir şekilde yükselmesi, piyasaların hazırlanması için böyle söylemler geliştiriliyor. Maalesef son gelen haberler Erdoğan ve Bahçeli’nin yeniden seçime hazırladığını gösteriyor” dedi.

"Sahip olduğumuz her şey daha da değersiz olacak ve hepimiz daha da yoksullaşacağız"

“Bizim bilgilerimiz her gün kamu bankalarının milyarlarca  dolar sattığını gösteriyor. Bu sürdürülemez bir durum. Ancak Erdoğan gözünü karatmış durumda. Seçime tekrar götürecek gibi duruyor. Bu da demokratik tabutumuza çakılan son çivilerden olur. Ülkemiz için büyük bir tehdittir” diye konuşan Paylan, bundan sonra olabilecekleri şöyle değerlendirdi.

"Türkiye demokrasi liginde yükselirken dolar düşüyordu ama demokrasi liginde düşerken dolar da yükseldi. Son birkaç yıldır demokratik kurumlarımızı yok ettikçe yani Meclis görevini yapamadıkça; yargı nın üzerinde Saray’ın sopası oldukça, basın yeterince sesini çıkaramadıkça veya üniversiteler  susturuldukça kurumlar çökertildikçe, geriledikçe dolar hep yükseldi.

"YSK da belki öyle veya böyle sağlam kalan son kurumuzdu. Seçimle gelenin seçimle gidebildiğini düşünmemiz temel bir kriter, demokrasi liginde onu da berhava etmiş olacağız. Bu da paramızın değerinin kaybedilmesini ve hepimizin daha da fakirleşmesine neden olacak. Kuvvetle muhtemel dolar daha da değer kazanacak sahip olduğumuz her şey daha da değersiz olacak ve hepimiz daha da yoksullaşacağız.

"Erdoğan’ın seçim planında bir kaos planı var"

"Seçim ekonomisi devam ettirilecek; hem demokratik hem de ekonomik reformlar yapılamayacak. Aynı zamanda da Erdoğan’ın seçim planında bir kaos planı var. Suriye’deki savaşa yangına benzin dökmek üzerine kurulu. Onun için askeri harcamalar artacak ve ülkeye güven azalacak. Bu nedenle hem seçim ekonomisi hem de savaş ekonomisi uygulanacağı için bütün bunlar bütçeye büyük darbe vuracak bunu gören borç verenler de, ya Türkiye’ye borç vermekten vazgeçecekler ya da yüksek faizle borç verecekler. Bu da bir kısır döngüdür,  bunun sonucu da ekonomiyi vuracak.

"Erdoğan gözünü karatmış durumda, seçime tekrar götürecek gibi duruyor"

"Maalesef son gelen haberler Erdoğan ve Bahçeli’nin buna hazırladığını gösteriyor. Aslında bunlar doların yumuşak bir şekilde yükselmesi, piyasaların hazırlanması için bu söylemler geliştiriliyor. Duyduğumuz, Merkez Bankası'nın arka kapıdan kamu bankalarına dolar vererek piyasaların seçim olacağı beklentisine sahip olmasına rağmen doların çok yükselmediği bir tablo çizmeye çalıştığı yönünde. Ama bizim bilgilerimiz her gün kamu bankalarının milyarlarca dolar sattığını gösteriyor. Bu sürdürülemez bir durum. Ancak Erdoğan gözünü karatmış durumda. Seçime tekrar götürecek gibi duruyor. Bu da demokratik tabutumuza çakılan son çivilerden. Ülkemiz için büyük bir tehdittir."

T24 - Hülya Karabağlı


hdp, seçim, garo paylan
ÖNCEKİ Öcalan'dan flaş açıklama: PYD Türkiye'nin hassasiyetlerine duyarlı olmalı SONRAKİ YSK'dan flaş karar: İstanbul seçimleri iptal edildi