• USD  32,42
  • EURO  34,60
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.497,35
SON DAKİKA

Erdoğan'dan altın ve dolar çıkışı

Erdoğan'dan altın ve dolar çıkışı

16 Nisan 2018 12:36

Erdoğan, IMF hakkında konuşurken " bir G20 toplantısında teklifim oldu. Niye borçlandırmaları dolarla yapıyorsunuz? Gelin buraya biz başka bir para birimi kullanalım. Bu borçlandırmalar altınla olsun." dedi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Global Girişimcilik Kongresi'nde konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle: "Ülkemizin içinde ve yurt dışında sayısız defa elinde bir çanta ile yola çıkıp 5 – 10 yıl içinde çok ciddi cirolara sahip işletmeler kurmuş insanlarımıza rastladık. Her biri bir başarı hikayesi olan bu örnekler istisna değil oldukça yaygındır. İnsanlarımızın ruhunda var olan girişimcilik mayasını doğru yönlendirmelerle çok daha büyük başarılara dönüştürmemiz gerekiyor. Biz aynı zamanda maalesef her işimizi el yordamıyla yapma olan da bir milletiz. Halbuki dünyada ve ülkemizde her konuda olduğu gibi girişimcilik hususunda da çok ciddi bir birikim var. Bu birikimi değerlendirmeyi öğrenmek mecburiyetindeyiz.

'EKONOMİDE SINIF ATLADIK'

Geçtiğimiz 15 yılda yaptığımız reformlarla ülkemizi demokraside ve ekonomide adeta sınıf atlattık. Bu sayede Türkiye sadece 2006 yılından 2017 yılına kadar yaklaşık 180 milyar dolarlık uluslararası yatırım çekmiş bir ülkedir. Bu tabi  her şeyden önce güvendir. Bu güven olmamış olsa bu 180 milyar dolarlık yatırımı küresel sermayeyi siz ülkenize çekemezsiniz. Bu başarının 2008 küresel finans krizine, Irak ve Suriye’de yaşanan hadiselere, 2013’ten bu yana kesintisiz maruz kaldığımız saldırılara, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen elde edildiğini unutulmaması lazım. Daha stabil dönemle bu dönemi geçiriyor olsaydık ikiye üçe katlayabilirdik.


altın, erdoğan, güven, dolar, küresel, global, ımf, sermaye
ÖNCEKİ Vatandaşları bezdiren mesaj için harekete geçildi SONRAKİ Bakan uyardı: Otellere Suriye tuzağı