• USD  32,35
  • EURO  35,12
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.308,88
SON DAKİKA

Erdoğan'dan Bülent Arınç'a :Fitne ateşi...

Erdoğan'dan Bülent Arınç'a :Fitne ateşi...

22 Kasım 2020 03:22

Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Bülent Arınç'a tepki gösteren Erdoğan, Yasin Börülerin ölümüne neden olanlar hiçbir zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yol arkadaşları tarafından savunulamaz." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 5 il kongresine video konferans ile bağlandı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, salgında yeni tedbirler alınabileceğini ifade etti.

AdChoices
ADVERTISING
 

 
Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın Osman Kavla ve Selahattin Demirtaş açıklamalarına da tepki gösteren Erdoğan, "Yasin Börülerin ölümüne neden olanlar hiçbir zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yol arkadaşları tarafından savunulamaz. Gezi eylemlerini organize edenlerin biz savunucusu olamayız." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:


"Salgının yeni dalgası tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına aldı. Virüsün etkisini düşürecek ilave tedbirler almak durumunda kaldık. Milletimiz temizlik, maske, mesafe kuralları ile bu tedbirlere hassasiyetle riayet ederse inşallah birkaç hafta içinde salgın grafiğinin boynunu yeniden aşağı düşüreceğiz. Aksi durumda sınırlamalara devam etmekle birlikte ilave tedbirler almak durumuyla karşı karşıya kalabiliriz. Şayet bu süreçten en az kayıpla ve en önde çıkacak olursak ülkemizi ve milletimizi aydınlık bir geleceğin beklediğine inanıyoruz."

BÜLENT ARINÇ AÇIKLAMASI

Erdoğan, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini savunan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'a da tepki gösterdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Son dönemde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalarla reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Velev ki kimi zaman birlikte çalışmış olsak bile şahsi ifadeleri Cumhurbaşkanı ile, hükümetimiz ile, partimiz ile ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz, nereye gittiğimiz bellidir ve istikametimizde en küçük bir değişiklik yoktur.

Türkiye’yi dışarıya şikayet ederek başka ülkelerin yönetimlerine bize nasıl ve nereden saldıracağının akıllarını vererek dün söylediğini bugün yalayanların sonu hüsran olacaktır.


Gezi eylemlerini organize edenlerin biz savunucusu olamayız. Özellikle gezi olaylarının finansörlüğünü yapan ve bunlarla ilgili olarak da şu anda içeride olan özellikle bugün yarın hiçbir zaman bunların savunucusu olmadık bundan sonra da olmayız. Bunca yıldır iktidar gücünü bir parti olarak elbette eksiklerimiz olmuştur, hatalarımız da olmuştur. "

"Terörle el ele kol kola yürüyenler hiçbir zaman bizimle ne el ele ne de dirsek temasında olduğumuz kişiler olamaz. Bizim yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börülerin ölümüne neden olan Kobani katliamının tarafında olanlar hiçbir zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yol arkadaşları tarafından savunulamaz. CHP’nin ve arkasındaki mahfillerin dümen suyuna girenlere siz gidin heykellerinizle, iç kavgalarınızla, karanlık pazarlıklarınızla uğraşın, düşün bu milletin yakasından diyoruz."

"CUMHUR İTTİFAKINI KURARKEN DE SAMİMİYDİK"

"Terör örgütleri ile birlikte mahallelerimizi çukurlara gömmek istediler izin vermedik. Cumhur İttifakı ile birlikte yönetimde tarihi bir değişim sergiledik. Ekonomimizi yıkmayı denediler. Yapısal reformlarımızı yeni bir anlayışla hızlandırarak onunda önüne geçtik. Gelişmiş ülkeler, önüne geçemedikleri salgın dalgasının altında boğulmamızı beklediler. Tüm dostlarımıza el attığımız bir mücadele örneği sergiledik. Demokrasimizden gelişme kaygımızdan vazgeçmedik. Şimdi de ekonomide bir dönüşüm atılımı planlıyoruz. Girdiğimiz her mücadelede milletimizi yanımızda bulduk. Biz Türkiye’nin bölgesel ve küresel çıkarlarını savunurken samimiydik. Cumhur İttifakını kurarken de samimiydik. Cumhur İttifakı’nın çatısı altında bütün bu adımları yürütüyoruz. Ülkenin menfaatleri söz konusu olduğunda tüm çıkarların bir kenara bırakıldığının kanıtı olan Cumhur İttifakı’nın gidişatından da son derece memnunuz. Sayın Bahçeli’ye ve tüm MHP camiasına, 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere ülke menfaatleri için yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz."


ÖNCEKİ Ülkü Ocakları eski başkanından da Kılıçdaroğlu'na destek SONRAKİ Ceren Damar katilinin dedesinden iğrençlik..