• USD  32,32
  • EURO  35,13
  • BORSA  9.047,76
  • ALTIN  2.294,97
SON DAKİKA

Erdoğan’dan Deniz Çakır’a “faşist” suçlaması

Erdoğan’dan Deniz Çakır’a “faşist” suçlaması

08 Ocak 2019 12:43

Cumhurbaşkanı, tiyatro oyuncusu Deniz Çakır’ın yalanladığı, türbanlı kadınlarla tartıştığı iddiaları nedeniyle sert eleştirilerde bulundu.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Deniz Çakır için 'Bu ülkenin başörtülü hanımlarına 'Suudi Arabistan'a gidin' demek, faşistliğin dik alası'. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" ifadelerini kullandı.  

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

OYUNCU DENİZ ÇAKIR’A TEPKİ

Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı’nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. Bu ülkede başörtülü hanımlara Suudi Arabistan’a gidin demek faşistliğin en sefil halidir. En son bir konserden çıkan başı açık örtülü kızlarımıza orada gelip bu şekilde sataşıp Suudi Arabistan’a gidin burada ne işin var diyenlerin halini düşünün adı da sanatçıymış. Dert başka ne derseniz deyin bu ülkede insanların yaşam biçimi ile uğraşan CHP zihniyetidir. AK Parti tam aksine bu ülkede yaşam çeşitlerini garanti altına alan bir siyasi zihniyettir. Bu CHP zihniyeti inşallah önümüzdeki seçimlerde milletimizden hak ettiği dersi bir kez daha alacaktır.”

“ZİLLET-İLLET İTTİFAKI”

Birileri Meclis’i çalıştırmamak için tüm güçleriyle çalışacaktır. Sizlere düşen onlara meydanın boş olmadığını göstermektir. Oy alamadığımız seçmenleri kendilerine ulaşamadığımız vatandaşlarımız olarak görüyoruz. Açıklamadığımız 6 il kaldı. Büyükşehirlerin bir kısmını bizzat biz açıklayacağız. 31 Mart seçimleri sürecinde milletimizin her bir ferdine ulaşıp kendimizi ifade etmeliyiz.Yaptığımız ittifak konusunda tüm parti mensuplarımızın, verilen kararlara saygı duymasını rica ediyorum. Kararımızı enine boyuna istişare edip veriyoruz. Kimse kalkıp ben diye hareket etmesin.

Bugün CHP yönetimi cumhuriyetçilik de halkçılık da kültürümüzle de uzaktan yakından ilgisi olmayan bir zihniyetin eline geçmiştir. Bu zat sorsanız demokratlığı kimseye bırakmaz. Kılıçdaroğlu genel başkanlık koltuğunda oturduğu 9 yılda 9 seçim kaybetmesine rağmen oraya çivilenmiş gibi yerinden kıpırdamaz.

Sıkıntının asıl kaynağı partinin başındaki zattır. Ön tekerlek nereye giderse arkadakiler de oraya gidermiş. Türkiye’de milletin hayrına yapılan hangi iş varsa CHP karşısında yer almıştır.

 Her yerde olduğu gibi Meclis'te de saflar belirginleşmiştir.Bir şeyi çok açık, net söyleyeceğim. Yapmış olduğumuz bu ittifak konusunda her şeyden önce tüm teşkilat mensuplarımızın, MYK'nin almış olduğu kararlara saygı duymasını özellikle rica ediyorum. Sizler olaya bir tarafından bakabilirsiniz ama bizler olayın enine boyuna istişaresini yapıp öyle karar veriyoruz.Kimse kalkıp 'ben' diye hareket etmesin. Burada 'biz' var. Herkes buna uysun.Karşımızda Bahçeli'nin ifadesiyle zillet, benim ifademle illet ittifakı var. CHP adına söz söyleyen, ahkam kesenlere baktığımızda kimi zaman acı acı gülümsüyor kimi zaman öfkeleniyoruz. Sıkıntının temel kaynağı tepedeki zattır. Bu zat sorsanız demokratlığı kimseye bırakmaz. Kendisine karşı açtığımız davaların kazandığımız tazminatların haddi hesabı yok. Daha da onaylanacak olanlar var. CHP'nin başındaki zatın öve öve bitiremediği Gezi olaylarında duvarlara 'Zulüm 1453'te başladı' yazılmıştı.

Daha önce köprü projesini gündeme getiren merhum Nuri Demirağ, kendisini engelleyen dönemin başbakanı İnönü ve Ali Çetinkaya için köprü yapılırsa üzerine 'İnönü ve Çetinkaya geçemez' yazılmasını vasiyet etmiştir. Herhalde ben de bir vasiyet yapabilirim. Bay Kemal geçemez.

 


akp, cumhurbaşkanı, faşist, deniz çakır
ÖNCEKİ Pompeo'dan şaşırtan iddia SONRAKİ Bahçeli : Ruh sağlığı yasası Meclis'e geliyor