• USD  32,32
  • EURO  35,11
  • BORSA  9.057,54
  • ALTIN  2.291,56
SON DAKİKA

Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

Erdoğan'dan güvenli bölge açıklaması

26 Ağustos 2019 13:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin 'Önceliğimiz diplomasi, netice alamazsak kendi planlarımızı hayata geçiririz. Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz.' dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümü töreninde konuştu. Fırat'ın doğusuyla ilgili olarak 'Çok yakında kara birliklerimizin bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz' açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şunları söyledi:


Güvenli bölge oluşturma çabalarımızda yavaş yavaş mesafe alıyoruz. Bölgedeki hesapların karışıklığı yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Savuna, İçişleri, güvenlik güçlerimiz bu yolda devam Ediyor. Birilerinin dokunulamaz gördüğü pek çok sorun gibi Fırat’ın doğusundaki meseleyi de hal yoluna koyuyoruz. Önceliğimiz diplomasi, uzlaşmadır. Bu zeminde bir netice alabilirsek ne ala. Ama isteğimiz dışında bir yola zorlanırsak tüm hazırlıklarımız tamamdır. Kendi planlarımızı hayata geçiririz.

'KARA BİRLİKLERİMİZİN BÖLGEYE GİRİŞ YAPMASINI BEKLİYORUZ'

Şu anda SİHA’larımız, İHA’larımız ve helikopterlerimiz bölgeye girdi, tahkimatlar imha ediliyor. Çok yakında kara birliklerimizin de bölgeye giriş yapmasını bekliyoruz. Sınırlarımızın ötesine geçtiğimizde durumu yakından görme imkanına kavuşacağız.


suriye, erdoğan, malazgirt, iha, bölge, siha
ÖNCEKİ Davutoğlu'nun o sözleri meclise taşındı SONRAKİ Akşener'den idam çıkışı: Erdoğan talimat verirse imzalarım