• USD  32,56
  • EURO  34,88
  • BORSA  9.722,09
  • ALTIN  2.430,64
SON DAKİKA

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

14 Ekim 2019 10:44

Erdoğan dün İstanbul’da yazılı ve görsel medya yöneticileriyle bir araya geldi


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde terör yapılanmalarına yönelik Barış Pınarı harekâtı nedeniyle Batı’dan gelen eleştirilere, “Bu Türkiye’nin beka meselesidir. Şansölye Merkel’e de söyledim, ‘Biz sizinle NATO’da müttefik değil miyiz? Yoksa siz terör örgütlerini NATO’ya aldınız da benim haberim mi yok’ dedim” yanıtını verdi. Erdoğan dün İstanbul’da yazılı ve görsel medya yöneticileriyle bir araya geldiği toplantının açılışında özetle şunları söyledi:
TERÖR KORİDORUNU TAM ORTADAN BÖLECEĞİZ

“Öncelikle Resulayn ve Tel Abyad arasındaki 120 km’lik bölüme yoğunlaştık. Böylece 480 km’lik terör koridorunu tam ortadan bölmüş olacağız. Ardından bir yandan Haseke, diğer taraftan Aynel Arap tarafını kontrol altına alarak operasyonu tamamlamış olacağız. Daha önceden deklare ettiğimiz güvenli bölge haritasına uygun şekilde, yaklaşık 30-35 km’lik bir derinliğe kadar ineceğiz.
TSK’mız kara ve hava unsurlarıyla başarılı bir şekilde operasyonu yürütüyor. Suriye Milli Ordusu da gerçekten kahramanca bir mücadele ile terör örgütünün yerleşim yerlerinden temizlenmesinde büyük başarılar gösteriyor.

ABD’DEN 400 KAMYON DAHA GELDİ: Bölücü terör örgütü, ABD tarafından 30 bin kamyonluk silah mühimmat ve araç gereçle teçhiz edilmiş olmasına rağmen, ciddi bir direniş ortaya koyamıyor. En son geçen hafta 400 kamyon daha gelmek suretiyle, araç-gereç, mühimmat vesaire bunlarla beraber bunu sürdürüyor. Ve tabii bizler bunların bir kısmını da ele geçiriyoruz. Ele geçirdikçe de nerede neler oluyor bunu da görüyoruz.

652 ROKET VE HAVAN SALDIRISI OLMUŞTUR: Önemli olan en az kayıpla, en az acıyla bu süreci tamamlamaktır. Nitekim sahada askerlerimizin ve Suriye Milli Ordusu’nun karşısında duramayan hainler, sınırlarımıza yakın yerlerden attıkları havan topları ve roketlerle sivil vatandaşlarımızı hedef alıyorlar. Şu ana kadar Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Gaziantep illerimizdeki yerleşim yerlerine yönelik 652 havan ve roket saldırısı olmuştur.


erdoğan, abd, Nato, Roket, havan
ÖNCEKİ Seda Sayan'ın ehliyetine el kondu SONRAKİ Altun: DEAŞ'lılar bize ihale edilmedi