• USD  32,45
  • EURO  34,49
  • BORSA  9.569,54
  • ALTIN  2.472,28
SON DAKİKA

Erdoğan:Kırım’ın ilhakını tanımayacağız

Erdoğan:Kırım’ın ilhakını tanımayacağız

10 Ekim 2017 09:13

Erdoğan bir soru üzerine “Kırım’ın ilhakını tanımayacağız” dedi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko Kiev’de bir araya geldi. İki lider baş başa görüşme ve ardından yaptıkları Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’nın ardından basın mensuplarının karşısına geçti. Basın toplantısında ABD ile önceki akşam yaşanan vize restleşmesine ilişkin ilk yorumunu yapan Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR
“Bu karar her şeyden önce çok çok üzüntü verici. Yani Ankara’da büyükelçinin böyle bir kararı alarak uygulamaya sokması üzüntü verici. Dışişleri Bakanlığımız yetkilileri konuyla ilgili bunu duydukları anda gerekli girişimlerde bulunmak suretiyle muhataplarını aramışlardır. Tabi bakanımız bana bu konuyu ilettiği anda da kendilerine ben sadece şunu söyledim. ‘Türkiye bir hukuk devletidir. Her şeyden önce biz bir kabile değiliz. Bir kabile devleti de değiliz. Onların açıkladığı metin neyse mütekabiliyet esasına dayalı olarak o metnin karşı metnini aynen bizim de Amerika’da yine büyükelçimiz anında açıklasın.’ Süreç bundan ibarettir.

KIRIM’IN İLHAKINI TANIMAYACAĞIZ
Sayın Poroşenko’ya Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliğini, Kırım dâhil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini desteklemeye devam edeceğini bir kez daha ifade ettim. Kırım’ın yasadışı ilhakını tanımadık ve tanımayacağız. Ukrayna’nın ülkelerine sadakatlerini kanıtlamış Kırım Tatarları’na verdiği destekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Soydaşlarımızın durumunu yakından takip etmeye ve bu konuyu uluslararası kamuoyunun gündeminde tutmaya devam edeceğiz.

Cezaevinde olan Kırım Tatarı dostlarımızla ilgili her türlü girişim ve gayretin içindeyiz. Temenni ederim ki bu girişimlerin de neticesini alırız. Kırımlı kardeşlerimizi kendimizden ayrı görmedik bundan sonra da görmeyeceğiz.


erdoğan, ukrayna, Kırım, porşemko, soydş
ÖNCEKİ Enis Berberoğlu hakkında flaş karar SONRAKİ Şampiyon golcünün ağlatan öyküsü