• USD  32,59
  • EURO  34,80
  • BORSA  9.454,68
  • ALTIN  2.499,25
SON DAKİKA

Erkek öğrencilere tecavüzde yayın yasağı

Erkek öğrencilere tecavüzde yayın yasağı

15 Mart 2016 22:37

Karaman’da bir öğretmenin KAİMDER’e yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan erkek öğrencilere tecavüz ettiği iddialarının yer aldığı haberlerle ilgili yayın yasağı getirildi.


KAİMDER’e yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere bir öğretmenin tecavüz ettiği iddia edilmişti.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, Karaman’da bir sınıf öğretmeninin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan çocuklara tecavüz ettiği iddialarıyla ilgili haberlere yayın yasağı getirdi.

Gerekçe
Karara gerekçe olarak masumiyet ilkesi ve mağdurların yaşları gösterildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, haberlerde yanlış ve yanıltıcı bilgiler kullanıldığı iddia edildi:

"Bazı basın yayın kuruluşlarında 'Karaman'da cinsel istismar' başlığı altında verilen haberlerde yanlış ve yanıltıcı bilgiler verildiği görülmektedir. Karaman’da işletildiği anlaşılan iki yurtta farklı zamanlarda görev yapan bir şahsın bu yurtlarda bulunan on küçük çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma halen titizlikle sürdürülmektedir.”

Soruşturmanın “en kısa süre içerisinde tamamlanacağının” belirtildiği açıklamada, masumiyet ilkesi vurgusu yapıldı:

“Gerek bu masumiyet ilkesi, gerekse mağdurların yaşlarının küçük olması nedeniyle, ilgili soruşturmada yayın yasağı kararı verilmiştir."


karaman, tecavüz, ensar vakfı, Kuran Kursu, cinsel istismar, erkek çocuk, öğrenci, yayın yasağı, erkek öğrencilere tecavüz
ÖNCEKİ Aliyev ve Erdoğan'ın kucaklaşması günün olayı SONRAKİ Tuğçe: Ölmek istemiyoruz