• USD  32,50
  • EURO  34,69
  • BORSA  9.693,46
  • ALTIN  2.499,53
SON DAKİKA

Ertuğrul Özkök görevden alınma sürecini anlattı

Ertuğrul Özkök görevden alınma sürecini anlattı

19 Haziran 2020 10:29

Eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, iki kez bombalı saldırıdan kurtulduğunu söyledi. Özkök, görevden alınmasını


Eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, iki kez bombalı saldırıdan kurtulduğunu söyledi. Özkök, görevden alınmasını da, "Bir gün Aydın Bey, "Ertuğrul işin var mı? Gel hadi bana konuşalım" dedi. Arnavutköy'deki evine gittim. Bir tane balık koydu önüme. Balık yerken, "Ya Ertuğrul seni görevden aldım" dedi. "Peki patron" dedim. Bitti. Güç budur işte." sözleriyle anlattı.

Haber Global ekranlarının yayınlanan 'Jülide Ateş'le 40'ın konuğu Ertuğrul Özkök oldu. Özkök, Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmenliğinden alınmasından, Silivri davalarına kadar birçok soruya cevap verdi.

Ertuğrul Özkök'ün açıklamalarından satır başları;

Gazeteci olmaya nasıl karar verdiniz?

İlhan Selçuk ve Çetin Altan eliyle karar verdim. Onların yardımı dokundu. Babamın laflarıyla basın yayın yüksek okuluna girdim ve gazeteci oldum.

Ertuğrul Özkök çapkın mıdır?

Ben kadın hormonlarının havuzunda doğdum. 4 kız kardeşim vardı. Halalarım, teyzelerim... Evde hep kadınlar vardı. Kedilerimiz, köpeklerimiz hep dişiydi. Kadınları seviyorum. Kadınlarla daha iyi anlaşıyorum. Türkiye kadın ülkesidir. Erkek ülkesi değildir. Erkeklerin dilindeki bu lafları sevmiyorum. "Çapkınlık" benim en sevmediğim kelimedir.

Eşiniz, siyasi kararsızlığını eleştirdi mi?

Her olayı eleştiriyor. Çok eleştirdi. O, "anti emperyalizm" diyor. Ben ise bu lafın bir efsane olduğuna inanıyorum. İkimiz de 50 yıldır fikirlerimizi sürdürüyoruz. Karım CHP'li bir aileden geliyor. Yüzüklerimizi İsmet İnönü taktı bizim. Ben mesela hiçbir zaman Kemalist olmadım.

"Bugün iktidarın karşısında korkmayan bir gazeteci var mıdır?"
İktidarı seviyor musunuz?

İktidarı sevmeyen gazeteci yoktur. Çünkü haberin ana kaynağı iktidardır. Ben iktidarlara yakın bir gazeteci olmayı tercih ederim. Cumhurbaşkanları'nın başbakanların uçağında olmak her zaman avantajdır. Ama yeri geldiğinde de eleştirdim. "Gazeteci muhaliftir" diye bir şey yok. İktidarı desteklemek de iktidara muhalif olmak da şerefli bir iştir.

Sistem karşısında diz çöktünüz mü?

Acaba bugün iktidarın karşısında korkmayan bir gazeteci var mıdır? Ben artık siyasi yazı yazmıyorum. Çünkü siyaset köşe yazarlığı Erdoğan düşmanlığı ile Kılıçdaroğlu düşmanlığı arasında sıkışmış kalmış. Ben bugün daha derin siyaset yazıyorum. Yazıları tarafsız okuyan birileri varsa benim yazdığım yazıları çok rahat görebilirler. Klişeleri yıkmak için geldim buraya ve yıktım. Bazıları için çok kötü oldu bu.

Güç en büyük afrodizyak mıdır?

Ben hayatımda gücü hiç hissetmedim. Hayatımda mahallemin kanalizasyonu patladığında utancımdan arayamadım bir yerleri. Muhabirler polisin eline verdiği kağıdı haber diye getiriyorlardı ve ben bunun acısını çok çektim. MİT beni ciddiye almıyor diye komplekse kapıldım. Ama MİT, görüşmesi gereken kişilerle gazete içinde görüşüyormuş. Bunu sonradan anladım.


mit, aydın doğan, ertuğrul özkök
ÖNCEKİ AYM’den Selahattin Demirtaş ve Eren Erdem kararı SONRAKİ Araç muayene ücretlerine gelen zamma büyük tepki