• USD  32,33
  • EURO  35,16
  • BORSA  8.718,11
  • ALTIN  2.239,56
SON DAKİKA

Eski Bakan'dan AKP'yi Karıştıran İstifa Haberi

Eski Bakan'dan AKP'yi Karıştıran İstifa  Haberi

19 Şubat 2021 16:52

Eski Tarım ve Orman Bakanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın notere giderek AKP’den istifa ettiği ve istifa dilekçesini de danışmanı aracılığıyla AKP Genel Merkezine gönderdiği iddia edildi.


AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın geçtiğimiz günlerde attığı "Bazen bütün izlerin birbirine karışması, bardağı taşıran son damla olur…" tweet, istifa mı edecek yorumlarına neden olurken olayın perde arkası merak ediliyordu.

Eşref Fakıbaba’nın attığı bu tweetin altından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye karşı oluşan tepki çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nda İddiaya göre, AKP’li Ahmet Eşref Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı Emin İzol’un da görevden alınması bardağı taşıran son damla oldu.

 

Milli Gazete’de yer alan habere göre, AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Tarım Bakanlığı döneminde atadığı bürokratların neredeyse tamamı Bekir Pakdemirli döneminde görevden alındı. En son Fakıbaba’nın en yakın arkadaşı olan Emin İzol’un da Tarım Reformunda Daire Başkanlığı görevinden alınması, bardağı taşıran son damla oldu.

NUMAN KURTULMUŞ VAZGEÇİRMEYE ÇALIŞTI
Kulislerde konuşulan iddialara göre, Fakıbaba’nın bu duruma çok üzüldüğü ve notere giderek AKP’den istifa ettiği ve istifa dilekçesini de danışmanı aracılığıyla AKP Genel Merkezine gönderdiği kaydedildi.

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin’in durumu öğrenince AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a ilettiği, Numan Kurtulmuş’unda beraberinde bir ekiple Fakıbaba’yı evinde ziyaret ederek, istifa kararından vazgeçirmeye çalıştıkları dile getirildi. 

İddialara göre Kurtulmuş’un ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüşen Fakıbaba’nın rahatsızlıklarını ilettiği ifade edilirken, bu rahatsızlıklarının başında da Tarım ve Orman Bakanlığında kendisi döneminde atanan bürokratlara yapılan haksızlıkları anlattığı belirtildi.

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK
İstifasını noterden çekmediği kaydedilen Fakıbaba’nın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüz yüze görüşeceği kaydediliyor. Diğer yandan eski AKP Milletvekili Seyyit Eyyüpoğlu’nun torunu İbrahim Eyyüpoğlu’nun Haliliye İlçe Başkanlığına getirilmesinin de Fakıbaba’yı rahatsız ettiği kaydediliyor.


akp, istifa, fakıbaba, pakdemirli
ÖNCEKİ Ahmet Hakan'dan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar isyanı! SONRAKİ HDP'li 9 milletvekili hakkında Kobani fezlekesi