• USD  32,33
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.008,02
  • ALTIN  2.280,65
SON DAKİKA

Facebook'tan seçim açıklaması

Facebook'tan seçim açıklaması

28 Nisan 2017 11:26

Facebook özellikle seçim dönemlerinde platformlarının hükümetlerin propaganda aracı haline geldiğini ve bunun da seçimleri etkilediğini itiraf etti.


Facebook ilk defa yazılı bir açıklama yaparak platformlarının hükümetlerce sömürüldüğünü kabul etti. Olayın "sahte haber"lerden ibaret olmadığı belirtilirken, algının yaratılması için oldukça gelişmiş tekniklerin kullanıldığı belirtildi. Özellikle ABD ve Fransa'da yapılan seçimlerde hem içeriden hem dışarıdan yoğun bir operasyon yapıldığı ifade edildi. Son olarak Fransa'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 30 binden fazla Facebook hesabının askıya alındığı duyuruldu.

Belirli bir görüşe ait bilgi akışını sağlamak amacıyla oluşturulan hesaplarla, içerik dağıtımı ve yalan haberler gibi birçok bileşenin bir araya getirilerek seçmenlerin etkilendiği tespit edildi. Şirket güvenlik aşamalarının daha güçlendirileceğini ve sosyal medyanın bütün görüşlere yer vermek için çalışacağını söyledi. Bilgi operasyonlarına karşı mücacelenin devam edeceği belirtildi. Facebook yönetimi, ABD'de yapılan seçimlerin ardından kullanıcıların yalan haberleri hızlıca işaretlemelerine ve Facebook'a bildirmelerine olanak sağlayacak bir fonksiyon geliştirmişti. NT


seçim, abd, facebook, operasyon, şirket
ÖNCEKİ Ev sahipleri ve kiracılara önemli duyuru SONRAKİ Melih Gökçek'ten sert uyarı