• USD  32,39
  • EURO  35,06
  • BORSA  9.086,75
  • ALTIN  2.326,79
SON DAKİKA

Fatih Altaylı Suriye vatandaşlığı için torpil arıyor

Fatih Altaylı Suriye vatandaşlığı için torpil arıyor

15 Ağustos 2022 16:55

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye'deki Suriyelilerin demokratik haklardan sonuna kadar faydalanabildiğini ileri sürerek "Esad ile birkaç kez görüşmüşlüğüm, sohbet etmişliğim var. Belki bir torpil yapar ve beni Suriye vatandaşlığına aldır" dedi.


HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, Türkiye’denin kabul ettiği sığınmacı-göçmenlere yönelik politikasını eleştirdiği bugünkü yazısında, “Karar verdim, yarından tezi yok Suriye’ye gideceğim, bir yolunu bulup vatandaşlık almaya çalışacağım” diye yazdı.

“Bir Türk vatandaşı olarak sokağa çıkıp hükümetin ekonomi politikalarını tenkit etmeye, bu politikalar karşısında hakkımı aramaya kalksam başıma gelmedik iş kalmaz. Terörist ilan edilirim, yabancılarla işbirliği yapmakla itham edilirim, dış güçlerin adamı olmakla itham edilirim, Henri Barkey ile ilişkim olduğu bile söylenir” diyen Altaylı, şöyle devam etti:

“Ama eğer Suriyeli isem hiç sorun yok. İstediğim gibi demokratik haklarımı arayabilirim. İzinsiz gösteri serbest. İzinsiz yürüyüş serbest. İzinsiz toplantı serbest. Bağırıp çağırıp toplu halde slogan atmak serbest. Hele hele ülkenin dış politikasındaki değişiklikleri beğenmiyorsam daha da öteye gidebilirim. Dışişleri Bakanı'nı tehdit edebilirim. Türkiye’ye yöneten zihniyete küfür edebilirim. Yetmedi Türk bayrağı bile yakabilirim. En fazla içimizden biri göstermelik olarak yakalanır. Konu kapanır. Ne hükümet yanlısı medya, ne troller, ne başka birisi kimse gıkını çıkarmaz. Hatta kim bilir, bakarsınız 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamamız bile mümkün olur Suriye vatandaşı işçiler olarak.

 
 
Bu yüzden Beşar Esad Bey lütfederse Suriye vatandaşı olmak istiyorum. Yemin ederim Suriye’de kalmak gibi bir niyetim yok. Sadece Türk demokrasisinin nimetlerinden faydalanmak istiyorum. Başka bir derdim yok.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 
 


ÖNCEKİ Ahmet Hakan İmamoğlu'nu Ti'ye Aldı : Kıyamam ben sana SONRAKİ Suriye'de Festival Keyfi