• USD  32,57
  • EURO  34,89
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.438,18
SON DAKİKA

Fatih Ertürk: Bir yılda 100 bin liralık pastırma nasıl yenir ?

Fatih Ertürk: Bir yılda 100 bin liralık pastırma nasıl yenir ?

13 Mayıs 2019 11:11

Gazeteci Fatih Ertürk, bugünkü yazısında Kastamonu'nun geçen dönem belediye başkanı Tahsin Babaş'ın, yeni seçilen MHP'li Başkan tarafından ortaya çıkartılan 100 bin liralık pastırma konusunu irdeledi .


Fatih Ertürk'ün Halktv.com.tr'de yayınlanan yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle :

"Vakumlu özel dilim pastırmanın kilosu 200 TL. Bir kişinin bir yılda 100 bin liralık pastırma yemesi için en az yemesi gereken pastırma miktarı yıllık 500 kilogram. Yani yarım ton. Ayda yemesi gereken pastırma 41 kilogram 600 gram. Günde yemesi gereken pastırma 1 kilo 380 gram. Yani Cumartesi , Pazar dahil günde en az 274 liralık pastırma yemesi lazım (Bu faturanın son 3 ayda toparlandığına dair bir bilgi var ama onu es geçelim). Hanı öyle içimiz kıyıldı, ucundan aldık, yumurtayla da güzel olur, sahanda yaptık, ekmeği de bandık  diyebileceğiniz bir rakam değil. Akıl almaz bir pastırma ziyafeti.Peki kim yemiş bir yılda 100 bin liralık pastırmayı. Kastamonu’nun bir önceki AKP’li belediye başkanı Tahsin Babaş. Peki onu “oburlukla” suçlayan kim; Kastamonu’nun yeni göreve gelen MHP’li belediye başkanı Galip Vidinlioğlu.  

Yazısında göreve gelen MHP’li belediye başkanının hemen hesapları incelemeye başladığını anlatan Ertürk, şunları yazdı :

"Ancak önüne gelen faturaları görünce gözlerine inanamamış. Kastamonu gibi bir yerde AKP’nin giderayak belediyeye bıraktığı borç; 78 milyon 490 bin 859 TL. Evet böylesine küçük ve sınırları belli bir belediyeye takılan borç bu. 
 Bakliyattan Züccaciyeciye, lokantalardan düğün salonlarına, inşaat malzemecilerinden esnaf lokantalarına kadar her yerden fatura gönderilmiş.
Ve borç tam 78 milyon (Eski parayla 78 trilyon) liraya kadar çıkmış. Başkanın ifadesine göre bu paraya yeni bir Kastamonu kurmak mümkün. Hem bu borcun üçte biri son üç ayda yani seçim kararı alındıktan sonra ortaya çıkmış. 


mhp, kastamonu, fatih ertürk, galip vidinlioğlu, tahsin babaş
ÖNCEKİ Cari açık açıklandı SONRAKİ Emin Çapa ve eşinin de kaydı silinmiş